1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-student Glenn combineert businessstudie met topsportcarrière

Topsportcarrière combineren met studie is bij Hogeschool Tio mogelijk!

Autocoureur Glenn van Berlo is pas 18 jaar oud, maar mag al meerdere overwinningen in de autosport op zijn naam schrijven. Na een succesvol seizoen in de Formule 4 maakt hij dit jaar zijn debuut in de Formule 3. Het talent uit Veghel weet zijn topsportcarrière daarnaast ook nog eens knap te combineren met een businessstudie aan Hogeschool Tio. Glenn: “Op Tio is veel begrip voor de topsport.”

Racen voor Spaans topteam Drivex

Glenn maakte na een succesvolle carrière in het karten vorig jaar de overstap naar de Formule 4 en behaalde toen direct een tweede plaats in het Spaanse kampioenschap. Begin dit jaar werd bekend dat het Brabantse talent gaat deelnemen aan het Euroformula Open, een kampioenschap met Formule 3-auto’s, en daarbij uitkomt voor het Spaanse topteam Drivex. En dat terwijl hij nog ‘gewoon’ studeert. Hoe doet Glenn dat?

Ruimte voor topsport

“Allereerst heeft Tio veel begrip voor de topsport”, legt Glenn uit. Binnenkort begint hij aan het tweede jaar van zijn hbo-opleiding International Business Management aan Hogeschool Tio in Eindhoven. “Mijn rooster wordt zó gemaakt dat het perfect aansluit op mijn trainingsschema's. Daarnaast krijg ik, tot op zekere hoogte, alle vrijheid om mijn eigen plan te trekken en daarin ook bepaalde keuzes te maken, bijvoorbeeld bij het inplannen van opdrachten of tentamens.”

Persoonlijk onderwijs op maat

“Ook de docenten op Tio hebben begrip voor mijn topsportstatus en zijn dus heel flexibel in de begeleiding”, gaat Glenn verder. Hij maakt veel trainingsuren en kan dus niet altijd alle lessen bijwonen. “Als ik iets niet begrijpt, doordat ik bijvoorbeeld afwezig was door een training of wedstrijd, dan hoef ik maar een mailtje te sturen voor extra begeleiding of uitleg. Daarnaast komen de docenten op Tio uit de praktijk en kunnen zij, naar mijn mening, hun kennis daardoor een stuk beter overbrengen.”

Investeren in topsport én carrière

“Gedurende je studie op Tio krijg je een studiecoach toegewezen; dit is voor topsporters ook erg handig”, zegt Glenn tot slot. “Daar kun je namelijk altijd terecht met vragen en krijg je, als je wil, hulp bij het maken van planningen.” Zo krijgt Glenn op Tio alle ruimte om, naast zijn studie, alles uit zijn topsportcarrière te halen.

Lees meer over: business, maatwerk, topsport