1. Home
  2. Nieuws
  3. Een eigen café als afstudeerproject, Tio-student Hidde doet het!

Een eigen café als afstudeerproject, Tio-student Hidde doet het!

Het lijkt een onmogelijke opgave: een eigen kroeg beginnen en tegelijkertijd je afstudeerscriptie schrijven. Toch weet Tio-student Hidde deze twee zaken goed te combineren, ook al is het flink aanpoten. Hidde zit in zijn laatste jaar van de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Tio Hengelo. Hidde kan zijn ervaringen als kersverse eigenaar van café De Kroeg in Tubbergen gebruiken voor de afstudeerscriptie.

Overname

In januari van dit jaar hoorde Hidde dat de beide eigenaren van De Kroeg wilden stoppen. Hij kende de horecagelegenheid goed, zowel als bezoeker als medewerker. Hidde dacht: “Het zou een gemis zijn voor Tubbergen als De Kroeg zou sluiten.” Dus besloot hij de stoute schoenen aan te trekken en informeerde bij de eigenaren naar de mogelijkheden om de zaak over te nemen. Ze waren er snel uit, en dat gold ook voor de eigenaar van het pand. 

Handen uit de mouwen

Ongeveer anderhalve maand geleden kreeg Hidde de sleutel, en samen met hulp van familie, vrienden en bekenden stak hij flink de handen uit de mouwen om de gedateerde horecagelegenheid een opfrisbeurt te geven. Inmiddels is De Kroeg alweer drie weken open voor het publiek, en Hidde heeft zeker geen reden tot klagen over de toeloop van klanten. Dit sterkt hem in de overtuiging dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.

Succesvolle toekomst

Hidde heeft passie én talent voor het organiseren van events. Gastvrijheid staat bij hem hoog in het vaandel. Met zijn kennis van de opleiding Hotel- en Eventmanagement is hij klaar voor deze grote stap. Hij doet nu in korte tijd zoveel ervaring op in het runnen van een horecazaak, dat hij alle vertrouwen heeft in de toekomst. Al was het maar omdat dit avontuur hem in elk geval voldoende stof oplevert voor zijn afstudeerscriptie.

Bron: tubantia.nl, rtvoost.nl, 1twente.nl en nationaleonderwijsgids.nl.