1. Home
  2. Nieuws
  3. Inspirerende bedrijven en gastsprekers op Tio Career Event

Inspirerende bedrijven en gastsprekers op Tio Career Event

“Heel interessant en zeer inspirerend”, “Leuk dat Tio zo’n Career Event organiseert”, “Echt heel handig om mee te nemen in je studie”; studenten zijn positief over het Tio Career Event, dat afgelopen woensdag plaatsvond in congrescentrum NBC in Nieuwegein. Tijdens dit event doen de hbo- en mbo-studenten van de studierichtingen hotel, event, toerisme, marketing en business inspiratie op door gastcolleges te volgen van diverse interessante sprekers, en leggen ze contacten met (internationale) stagebedrijven.

Grote namen als gastsprekers

Op het programma stonden gastcolleges van onder anderen ‘Choco Evangelist’ Ynzo van Zanten, 3 Op Reis-presentator Maurice Lede, marketinggoeroe Jos Burgers en ondernemer Marco Aarnink. En natuurlijk was er de jaarlijkse College Tour met Twan Huys, ditmaal met Pinkpopdirecteur Jan Smeets als gast.

Toerismestudente Emea is enthousiast: “Nooit opgeven en blijven geloven in jezelf, dat is me het meest bijgebleven van het verhaal van Maurice Lede. Het meest inspirerende verhaal van vandaag, vond ik. Heel interessant en leerzaam. Het bewijst maar weer hoeveel je eigenlijk met deze opleiding kunt.” Business-student Brian was onder de indruk van de College Tour met Jan Smeets: “Heel interessant en zeer inspirerend. Ik vind het leuk dat hij nog wel een nuchtere Hollander is, en hij heeft inhoudelijk veel te vertellen. Ook leuk om eens de andere kant te horen van zo’n festival.”

Ook het gastcollege over Tony’s Chocolonely viel letterlijk in de smaak: “We vonden het college van Ynzo van Zanten over Tony’s Chocolonely heel leuk, het was boeiend om te horen. Het is natuurlijk een bekend en populair bedrijf en dan is het interessant om het verhaal erachter te horen, hoe het bedrijf zo tot stand is gekomen,” aldus studenten Luna, Femke en Fleur.

En wat zeggen de bedrijven?

Een ander onderdeel van het Career Event is de Career Expo, waar zo’n 150 bedrijven zichzelf presenteren en studenten een stageplaats kunnen vinden. Kim van de Koevering van TUI is positief over de dag: “Het is voor ons de eerste keer hier op het Career Event, maar mijn eerste indruk is erg goed. Het is een groot evenement en ik heb al een aantal leuke studenten gesproken!” Ook Wille Teixeira van ING is onder de indruk: “Het Career Event vinden we heel professioneel opgezet, dat hebben we wel eens anders meegemaakt!” En hoe bevallen de Tio-stagiairs? Ethel van Blarcum van KLM: “We hebben regelmatig stagiaires van Tio en dat bevalt goed; we hebben vandaag onze Tio-stagiaire ook mee!”

Career Event

Naast het bezoeken van de gastcolleges en de Career Expo is er voor studenten nog veel meer te doen: zo kunnen ze hun cv laten checken en een professionele LinkedIn-foto laten maken in de Careerlounge, wonen ze bedrijfspresentaties bij en kunnen ze speeddaten met bedrijven. Een betere start van je carrière is er niet!