1. Home
  2. Nieuws
  3. Enthousiaste bedrijven, studenten en sprekers op Career Event

Enthousiaste bedrijven, studenten en sprekers tijdens Career Event 2019

Het Career Event was opnieuw een groot succes! Met ruim 1.500 studenten, 150 bedrijven en vele gastsprekers uit de branche zijn de Tio-studenten weer volop geïnspireerd voor hun studie en natuurlijk hun stage. “Echt heel goed dat Tio zo’n Career Event organiseert.”

Tips van gastsprekers

Atilay Uslu van Corendon, Juul Manders van BALR, Freek de Steenwinkel van Tikkie… Er staan genoeg interessante sprekers op het programma voor de studenten! Met elk hun eigen verhaal en, niet te vergeten, handige tips! Zoals: wees trots op je werk (Chiel Versteeg van Tony’s Chocolonely), doe wat je leuk vindt (Dennis Karpes van Dance4Life), werk hard (Juul Manders van BALR) en wees niet bang om je dromen waar te maken (Atilay Uslu van Corendon).

Studenten zijn enthousiast over de gastcolleges. Hotel- en Eventmanagementstudente Rosalie Vleeshouwers: “Interessant om te horen hoe Tikkie is ontstaan: dat een stagiair een idee had, dat idee uitsprak en dat daar vervolgens Tikkie uit is voortgekomen. Zo zie je maar weer dat je altijd je mond moet opentrekken en ideeën gewoon moet uitspreken!”

Kennismaken met bedrijven

Naast de gastcolleges is er een grote Career Expo waar studenten kennis kunnen maken met ruim 150 bedrijven. Carla Goes van ABN AMRO MeesPierson heeft ook een stand: “We hopen hier op het Career Event nieuwe stagiaires te werven en hebben al veel studenten gesproken vandaag. De studenten maken een goede indruk en zien er heel verzorgd uit. Maar daar staan Tio-studenten ook wel om bekend, dat ze er altijd zo netjes uitzien. We hebben al een aantal Tio-studenten als stagiaires gehad en dat is goed bevallen!”

Klaar om te solliciteren in de Career Lounge

Ook kunnen studenten terecht in de Career Lounge, met onder meer een LinkedIn-check, de mogelijkheid om een video-cv te maken en andere handige tools om je sollicitatie tot een succes te maken. Commercieel Business Management-student Jan-Willem Bast: “Dat Tio zo’n Career Event organiseert vind ik echt heel goed; er zijn veel interessante bedrijven aanwezig. Ik sta nu in de rij voor een strakke profielfoto voor LinkedIn. Handig dat dat kan hier in de Career Lounge, net als een video-cv maken of je cv laten checken. Zo ben je na vandaag helemaal klaar om te solliciteren!”

De dag doet het thema Inspirational zeker eer aan: studenten gaan vol nieuwe inspiratie en contacten de rest van hun studie, stages én hun carrière tegemoet!