1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-studenten vinden stage op Career Event

Tio-studenten vinden stage op Career Event

Zet 900 ambitieuze topstudenten, 150 gerenommeerde bedrijven en verschillende inspirerende gastsprekers bij elkaar en je hebt het Tio Career Event! Tijdens dit jaarlijkse event gaan Tio-studenten op zoek naar hun droomstage of afstudeeropdracht en bouwen ze aan hun netwerk. “Heel vet dat Tio het Career Event organiseert. Je kunt veel connecties leggen en het geeft extra motivatie."

Netwerken en inspiratie

In een informele festivalsfeer krijgen studenten de kans om te netwerken met bedrijven en medestudenten. En kunnen ze nog wel een mooie profielfoto gebruiken voor hun cv of LinkedIn-profiel? Dan staat er een professionele fotograaf voor ze klaar. Alles om die droomstage te bemachtigen! Commerciële Economie en Ondernemerschap-studente Charlotte: "Heel leuk dat ik hier een impressie kan krijgen van de verschillende stagebedrijven. Het Career Event is echt top geregeld, met interessante sprekers."

Tips van de sprekers: hard werken, slim werken en doorzetten

Sprekers? Jazeker: presentatrice Welmoed Sijtsma (inderdaad, van Wie is de Mol?) vraagt voor de business-studenten oud-Quote-hoofdredacteur en journalist Jort Kelder het hemd van het lijf. Jort: “Om een groot ondernemer te worden moet je all the way gaan. Hard werken, maar vooral ook slim werken. De echt grote denkers doen iets origineels.” Voor de hospitality- en toerismestudenten vertelt E&A Events-oprichter Alex Hes hoe zijn bedrijf is uitgegroeid tot zo’n enorm succes. Hij drukt de studenten vooral op het hart door te zetten, ook bij tegenslag: "Het kan tegenzitten, maar als je iets écht wilt dan kom je er ook!"

“Tio op cv? Dan weet ik: Dit is goed”

De eerste stap: op zoek naar een gave stageplek. Op de Career Expo staan ruim 150 gerenommeerde bedrijven als ABN AMRO, Duinrell en Hotels van Oranje al klaar, op zoek naar de beste match. Want een stagiair van de beste kleine hogeschool van Nederland, die kunnen ze goed gebruiken! Manon van PwC: “Bij PwC zoeken we echt die hospitalitygeest, die past heel goed bij ons bedrijf. Als ik een cv krijg en ik zie er Tio op staan, dan weet ik: dit is goed. Tio’ers zijn harde werkers, echte doorpakkers.” Anouk van Make-A-Wish Nederland vult aan: “Eerder hebben we ook Tio-stagiairs gehad, en dat bevalt goed. Het is uniek dat Tio-studenten ook in de zomer stage lopen. Ze staan er serieus in en kunnen echt wat bijdragen aan de organisatie.”

Extra motivatie

Op de beursvloer zijn studenten druk in gesprek met de bedrijven. Hotel- en Eventmanagement-studente Anne: “Echt goed dat Tio zo’n event organiseert. Je kunt gewoon een rondje lopen en dan zie je vanzelf wat je het meest aanspreekt als stagebedrijf. En het is gezellig dat iedereen er is!” Ook student International Business Management Marijn grijpt zijn kans om met de bedrijven in gesprek te gaan: “Heel vet dat Tio dit event organiseert. Je kunt veel connecties leggen, en het geeft extra motivatie.” Op naar die droomstage dus!