1. Home
  2. Nieuws
  3. Career Event: de perfecte match

Career Event 2023: de perfecte match

Op het Career Event draait het om de perfecte match: bedrijven zoeken stagiairs, studenten zoeken een stage. Hier staan netwerken, leren, inspireren en creëren centraal. Topgastsprekers delen met de Tio-studenten hun diepste geheim, hun grootste angst én overwinning.  
Tio's Career Event is dé plek voor studenten om te werken aan hun talenten en toekomstplannen. Om verder te komen, in hun carrière en in het leven. 

Stage lopen bij bol.com, KLM of de Tweede Kamer  

Stage lopen doe je bij Tio in de zomer, dus het Career Event in januari is hét moment om op zoek te gaan naar de perfecte stage. Op het event staan grote spelers als KLM en Bol.com te trappelen om een stagiair te vinden. Ook bedrijven in andere vakgebieden, waaronder marketingbureau Linehub uit Almere en culinair cateringbedrijf House of Lords, zijn naarstig op zoek naar nieuwe collega’s. Bovendien zijn er stageplekken waar studenten niet snel aan denken: de Tweede Kamer heeft een communicatiestagiair nodig en supermarktketen Lidl zoekt een stagiair E-commerce. 

Dagvoorzitter Ewout Genemans

Tio-studenten vanuit het hele land druppelen Expo Houten binnen voor het Career Event. DJ Joris staat al te draaien en de sfeer zit er gelijk goed in. Even opwarmen met een kop koffie en daarna de zaal in voor de gastsprekers. Zij hebben hun sporen verdiend en staan nu klaar om de studenten te inspireren en te motiveren. Dagvoorzitter Ewout Genemans (tv-producent) praat de dag aan elkaar.  

Sander Schimmelpenninck, Pieter Pot en de twee Ronnen 

Op een Career Event mogen topgastsprekers niet ontbreken. De studenten hingen aan hun lippen, want van hen leer je de kneepjes van het vak. Bij elke gastspreker wemelde het van de tips en wijsheden over ondernemerschap.

Netwerken op de carrièrebeurs

Na de gastsprekers gaan de studenten de beursvloer op. Meer dan honderd bedrijven zijn op zoek naar stagiairs. Esmay da Silva Chaveiro van Rituals is zeer te spreken over het event. “Je hebt veel tijd en ruimte om met alle geïnteresseerden het gesprek aan te gaan. De studenten die hier rondlopen zijn echt proactief op zoek,” vertelt ze enthousiast. Jeroen Thijssen van Belvilla is vooral onder de indruk van het hoge niveau van de studenten. “Er worden professionele gesprekken gevoerd. We hebben veel aanloop en er is veel interesse.” 

Ook bij de stand van Mogelijk Financiert Vastgoed is het druk. Margo Westerveld moet zelfs tijd zoeken om tussendoor water te drinken. “Je praat met zoveel studenten. Ze stappen zonder aarzeling op je af en zitten vol vragen. Onze voorraad goodies is bijna helemaal op!” 

En wat vinden de studenten?  

Het grote en vooral diverse aanbod in bedrijven verrast de studenten. International Business Management-student Nadine legt uit: “Fijne manier om kennis te maken met veel verschillende organisaties. Niet alleen grote namen maar ook bedrijven die we nog niet kenden. Door het Career Event krijg je een beter idee van wat je echt wilt.” Medestudent Maarten vult aan: “Een event als dit maakt het leuk om je te oriënteren op je stage.” 

Ook is het Career Event de ideale plek om te netwerken! Hotel- en Eventmanagement-studente Suraya: “Je leert meer mensen kennen, het verbreedt je netwerk en dat is altijd handig voor later!” 

Lees meer over: Career Event, events, stage