1. Home
  2. Nieuws
  3. Career Event 2024: De start van een succesvolle toekomst

Career Event 2024: De start van een mooi netwerk en succesvolle toekomst

Op 18 januari was het zover: het jaarlijkse Tio Career Event! Eerste- en tweedejaarsstudenten van alle vestigingen komen bij elkaar in Expo Houten om te bouwen aan hun netwerk en succesvolle toekomst.  Bekijk hier de foto's van het Career Event.

“Vandaag draait het om netwerken”, trapt gastheer en presentator Ewout Genemans mee af. “Netwerken is iets waar je je hele leven mee te maken gaat krijgen. Wat ik jullie mee wil geven, uit persoonlijke ervaring, is om niet alleen jezelf te verkopen, maar om ook vragen te stellen om dingen te weten te komen en interesse in de ander te tonen.” 

Het Tio Career Event is een exclusieve carrièrebeurs, speciaal voor onze Tio-studenten. Hier netwerken zij met bedrijven en medestudenten van de zes vestigingen en laten zij zich inspireren tijdens unieke masterclasses. Dit jaar waren er maar liefst 130 bedrijven aanwezig op het Career Event: allemaal op zoek naar de perfecte Tio-stagiair(s). Daarnaast waren er ook dit jaar bekende gastsprekers: presentator Erik Wegewijs (Special Forces) en jonge ondernemer Julia Veer (Clay And Glow), die onder leiding van Ewout Genemans hun kennis en ervaring delen en de vragen van studenten in het publiek beantwoorden. 

Julia Veer 

Julia Veer is 25 jaar en eigenaar van het succesvolle en snelgroeiende beauty- en verzorgingsmerk Clay And Glow. Ze vertelt hoe zij met haar partner is begonnen op een studentenkamertje. Door keihard te werken, fouten durven maken en daarvan te leren, en écht te geloven in hun idee, is Clay And Glow uitgegroeid tot wat het vandaag is. Haar beste tips? 

Erik Wegewijs 

Erik Wegewijs ken je waarschijnlijk van RTL-programma Special Forces VIPS. Hier zet hij zijn ervaring in als officier bij het Korps Commandotroepen, waar hij mee over de hele wereld reisde voor Defensie. Deze ervaring deelt hij ook met ons. Hoe is hij gekomen waar hij nu is, en wat kunnen Tio-studenten hiervan leren? 

De sessies met Julia en Erik geven de studenten volop nieuwe motivatie om op zoek te gaan naar de ideale stageplek en om hun netwerk uit te breiden. “De sprekers waren inspirerend”, vond Isabelle, hbo-student Hotel- en Eventmanagement. “Ik leerde dat je uit je comfortzone moet gaan om je doelen te bereiken. Van thuis uit krijg je dit niet perse mee, dus goed om zo te horen.” 

De perfecte match 

Bedrijven van elke denkbare branche staan klaar om kennis te maken met onze studenten.

We zijn benieuwd hoeveel studenten en bedrijven dit jaar weer hun perfecte match hebben gevonden! Zien we jou volgend jaar ook? 

Bekijk de foto's van het Career Event

+16