1. Home
  2. Nieuws
  3. Creatieve restaurantconcepten tijdens finale Mijn TopTent

Creatieve restaurantconcepten tijdens finale Mijn TopTent

Creativiteit gevraagd! Tijdens het project Mijn TopTent bedenken Tio’s Hotelmanagementstudenten een eigen restaurantconcept, dat de drie finalisten mogen pitchen voor de vakjury. Wie gaat er dit jaar met de winst vandoor?

Schrijf een ondernemingsplan

Weken aan hard werk gaan vooraf aan deze spannende finale: de studenten schreven voor het project Mijn TopTent een compleet ondernemingsplan voor een nieuw horecabedrijf. En daar komt veel bij kijken! Waar ga je je restaurant starten, wie wordt je personeel, hoe ga je alles financieren en vooral: wat staat er op de menukaart?

Weer uit eten

Bij het horen van alle creatieve ideeën loopt het water je al in de mond, en krijg je nóg meer zin om straks, als het weer mag, lekker uit eten te gaan. Maar welke van de door de studenten gepresenteerde restaurants heeft de meeste kans van slagen? Waar ziet de jury zichzelf al zitten over een paar jaar?

Barbecueën in Utrecht

Docent Ron de Jong is trots op de finalisten: “De kwaliteit lag buitengewoon hoog dit jaar!” Het was dus wel even nagelbijten tijdens het juryberaad, maar uiteindelijk roept de jury studente Lotte Müller van Tio Utrecht uit tot winnaar. Zij bedacht een high-end BBQ Bar aan de grachten van Utrecht, waar gasten zelf hun vlees bereiden en daarbij worden geassisteerd door ervaren barbecuemasters. “Ik wil dat je het restaurant binnenloopt, en verbaasd bent over hoe góed alles is,” vertelt Lotte. Een mooi chique interieur, uitstekend personeel en natuurlijk goed vlees. Leuk feitje: Lotte is zelf al jarenlang vegetariër.

We houden de Utrechtse grachten de komende tijd in de gaten; wie weet kunnen we er over niet al te lange tijd heerlijk genieten van een luxe barbecue!

Lees meer over: hotelmanagement, project