1. Home
  2. Nieuws
  3. Culinaire studiereis naar Andalusië

Culinaire studiereis naar de parel van Andalusië: Granada

Tijdens de toerisme-opleiding Internationaal Toeristisch Management bedenken en maken de studenten diverse (internationale) reizen. Sophie de Weerdt vertelt over haar zelfbedachte reis naar Granada. 

"Alle tweedejaarsstudenten Internationaal Toeristisch Management kregen dit jaar de uitdagende opdracht een onbekende bestemming op de kaart te zetten, of een bekende stemming juist in een nieuw perspectief te plaatsen. Al snel kwamen wij met ons groepje van drie uit op de prachtige Spaanse stad Granada. Het thema van onze tour? Een culinaire trip langs de smaken van Zuid-Spanje!"

Magisch Alhambra

"Eind november vertrokken we in alle vroegte naar Granada. Ons hotel bleek in het bruisende hart van de stad te liggen, met een prachtig uitzicht op het paleis Alhambra. Na een bezoek aan dit werkelijk prachtige paleis stond er een flamenco-dinnershow op het programma. De dans werd uitgevoerd in een van de vele traditionele ‘cuevas’ van de stad, de zogenaamde grotwoningen. Wederom een fantastische ervaring!"

Hiken door Cahorros de Monachil

"De volgende morgen verkenden we het achterland van Granada tijdens een hike door het bergachtige natuurgebied Cahorros de Monachil. We bereikten de meest indrukwekkende uitzichtpunten. Wat daarna kwam had geen van ons zien aankomen: langs de rivier moesten we kruipen onder overhangende rotspartijen en via hangbruggen indrukwekkende ravijnen oversteken; een stuk avontuurlijker dan de rustige wandeling die we verwacht hadden."

Dansen met de lokale bevolking

"Rond het middaguur van dag drie sprongen we op onze elektrische fiets en verkenden we het oudste gedeelte van de stad tijdens een heerlijke tapasfietstour. We belandden op zonovergoten terrasjes en bij gezellige barretjes. In het hoogste deel van de stad dansten we op gitaarmuziek van zigeuners met de vriendelijke lokale bevolking."

De smaak van Granada

"De laatste dag bevonden we ons tussen eindeloze rijen olijfbomen. We kregen een olijfolietour, afgesloten met een wijn- en olijfolieproeverij geserveerd met, hoe kon het ook anders, verrukkelijke tapas. Na deze culinaire afsluiter vertrokken we weer met de bus naar Malaga Airport. Het was een zeer geslaagde en smakelijke studiereis!"

Bekijk het studieprogramma