1. Home
  2. Nieuws
  3. Werken op bounty-eiland Curaçao

Boottochten verzorgen op bounty-eiland Curaçao

Stage lopen op Curaçao, wie wil dat nou niet? Eskin Toonen, student Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) pakte zijn kans en loopt stage bij Bounty Adventures, een organisatie die boottochten organiseert op Curaçao. “Ik leer hier van alles: van reserveringen maken tot producten bestellen voor op de boot, en natuurlijk al het reilen en zeilen tijdens de boottocht zelf!”

Meteen enthousiast

“Nadat ik een medestudent sprak over zijn stage bij Bounty Adventures was ik meteen enthousiast”, vertelt Eskin. “Mijn studiecoach heeft me vervolgens geholpen met het regelen van de stageplek en het vinden van huisvesting op Curaçao.”

Lange maar leuke dagen

De dagen zijn lang maar leuk, vertelt Eskin: “Ik begin al om 7 uur ’s ochtends met het klaarmaken van de boot voor de trip van die dag; meestal varen we naar Klein Curaçao. Ik zorg dat het eten aan boord is, en zodra we vertrekken verzorg ik de briefing voor de gasten en geef ik ze informatie over het eiland. Eenmaal aangekomen op Klein Curaçao maak ik altijd even een praatje met de gasten om ze tips te geven over leuke activiteiten. Rond half 3 hang ik het zeil uit en varen we weer terug. Als iedereen goed en wel is aangekomen op Curaçao is voor mij de dag nog niet om: dan begint het klaarmaken van de boot voor de volgende dag.”

Maar ook rondom de boottochten moet er veel gebeuren: “Ik werk ook op kantoor; zo maak ik reserveringen en bestel ik alle producten voor tijdens de boottocht. Bijvoorbeeld voor de barbecue die we ’s middags organiseren. Op zich leerzaam, maar het werken op de boot is toch echt meer mijn ding!”

Veiligheid aan boord

“Mijn belangrijkste taak is het verzorgen van de briefing: naast de toeristische informatie vertel ik ze ook over de veiligheid aan boord. Het vak Luchtvaartdienstverlening heeft me hier goed op voorbereid; hierdoor weet ik hoe je dit soort instructies geeft. Op open zee kun je natuurlijk niet zomaar van boord…”

Internationale communicatie

Ook heeft Eskin veel gehad aan de focus op internationale communicatie van de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess). Eskin: “Ik moest er wel even aan wennen dat iedereen eerst Papiaments tegen je spreekt, maar doordat ik heb geleerd goed Engels te spreken gaan mijn gesprekspartners gelukkig ook mee in het Engels, of zelfs Nederlands!”

Van mbo naar hbo

De stage zit er alweer bijna op, wat zijn de plannen voor de toekomst? Eskin: “Tio bevalt me goed, door de kleine klassen pak je alles sneller op en het is erg fijn dat je de opleiding versneld kan doen. Als ik klaar ben met mijn mbo4-opleiding Steward Receptionist Host wil ik graag doorstromen naar de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management!”

Volg Eskin op LinkedIn

We hebben Eskin gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend