1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio geeft mij veel vrijheid als docent

Tio biedt veel flexibiliteit en geeft mij veel vrijheid als docent

Jasper Breebaart is sinds een aantal jaar docent aan de vestiging in Amsterdam van Hogeschool Tio. Hij geeft les in Finance en Handel in aandelen. Waar het voor hem allemaal begon, was bij zijn master filosofie.

Twee masters

“Ik heb een leven voor, en een leven na filosofie,” legt Breebaart lachend uit. “Uiteindelijk past deze master goed in het zakenleven, omdat het je leert dat overal een verhaal achter zit en er in elke situatie meerdere uitgangspunten zijn.” Na een tweede master te hebben behaald, in Qualitative Finance and Banking, dacht Breebaart na over wat hij wilde in het leven. Naast het opzetten van zijn eigen bedrijf, leek lesgeven hem interessant. “Ik vind het heel leuk om mensen iets te leren, dus besloot ik: ik word docent.”

Vrijheid bij Tio

Dat zijn loopbaan als docent begon bij Tio, is volgens Breebaart niet zonder reden. “Dat ik het hier zo naar mijn zin heb in dit vak, heeft veel met de school te maken, Tio biedt veel flexibiliteit en geeft mij veel vrijheid als docent,” zegt hij. “Ik ben vrij om het lesgeven zelf in te richten en kan dit goed combineren met m’n bedrijf. Dat deze combinatie mogelijk was, gaf mij de doorslag om hier te komen werken.”

Docent zijn is fantastisch

Breebaart heeft geen dag spijt gehad van zijn switch naar het docentschap. “Ik zal dit vak nooit opgeven, hoe druk ik het ook krijg, ik vind het fantastisch.” Tentamens maken is niet zijn grootste hobby, geeft hij met een knipoog toe. “Maar het lesgeven, het uitleggen van complexe dingen en het meedraaien in een wereld van niet-leeftijdsgenoten, dát is wat het vak zo mooi maakt.”

Geluk

De docent hecht er veel waarde aan dat zijn studenten inzicht ontwikkelen in en bekend zijn met de businesswereld. “Ze moeten weten wat er gebeurt in deze wereld, en tegelijkertijd wil ik dat ze financieel inzicht ontwikkelen. Dat ze zich afvragen: ‘Gaat dit winst opleveren?’. Dat vind ik belangrijk.” Toch gaat het bij de docent niet alleen maar over finance and business. “Als de studenten gelukkig zijn, ben ik gelukkig!”

Volg Jasper op LinkedIn.