1. Home
  2. Nieuws
  3. Loopbaanbegeleider, sollicitatietrainer én docent bij Tio

Zelfstandig loopbaanbegeleider, sollicitatietrainer én docent bij Tio

Vincent Kuyvenhoven is zelfstandig loopbaanbegeleider en sollicitatietrainer. Een cursist dacht dat zijn manier van lesgeven goed zou passen bij Tio, dus toen er een vacature was voor het vak Professionele Ontwikkeling, solliciteerde Kuyvenhoven. Inmiddels doceert hij meerdere vakken op het hbo en mbo en is hij afstudeercoach. “Het lesgeven bevalt hartstikke goed. Ik hou wel van interactie en dat zit er volop in bij de vakken die ik geef.”

Vincent Kuyvenhoven studeerde Toerisme en Verkeer en een master Sociale Geografie. “Mijn eerste baan was als manager bij een klein telemarketingbureau, daarna heb ik als teamleider in het callcenter Zakelijke Markt gewerkt bij KPN. Vervolgens bij een detacheringsbureau waar ik hoger opgeleid personeel bemiddelde bij gemeenten en sinds een aantal jaar heb ik mijn eigen bedrijf Zicht op Inzicht waar ik werkzaam ben als zelfstandig sollicitatietrainer en loopbaanbegeleider.”

Enthousiast over Tio

Dankzij zijn werk als trainer kwam Kuyvenhoven bij Tio terecht. “Een cursist van me werkte bij Tio en was daar enthousiast over. Hij had het idee dat ik met mijn manier van trainen ook heel goed zou passen als docent. Toevallig was er net een vacature voor het vak Professionele Ontwikkeling, waarbij alles met betrekking tot solliciteren een grote plek inneemt.”

Docent en afstudeercoach

Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels geeft Kuyvenhoven al een paar jaar les op Tio in Eindhoven en Rotterdam. En bij het vak Professionele Ontwikkeling is het niet gebleven. “Op het hbo geef ik daarnaast Commerciële Vaardigheden en Managementvaardigheden. Op het mbo geef ik Sales- en Accountmanagement. En ik ben afstudeercoach.”

Studenten in actie

Kuyvenhoven geniet van het lesgeven en dan vooral van de interactie in zijn vakken. “Dat moet ook wel, want solliciteren, een verkoopgesprek voeren of een vergadering voorzitten, leer je nu eenmaal niet uit een boekje. Het gaat er vooral om wat jij als student dóet. Je moet in actie komen.”

Volg Vincent Kuyvenhoven op LinkedIn

Lees meer over: docent, werken bij Tio