1. Home
  2. Nieuws
  3. Lotte volgt haar master in Lissabon

Lotte volgt haar master in Lissabon

Met haar Tio-diploma op zak besloot de ambitieuze Lotte van Rijen vorig jaar haar droom te volgen en een master in het buitenland te gaan doen. Om haar horizon én haar kennis te verbreden. Lotte’s ambities brachten haar naar Lissabon, waar ze nu een master aan de ISCTE Business School volgt. Lotte: “Studeren in Lissabon is een geweldige ervaring. Ik had dit voor geen goud willen missen!”

Master in Portugal

Vorig jaar september startte Lotte met haar tweejarige master Hospitality and Tourism Management aan de ISCTE Business School in Lissabon. “Het bevalt supergoed”, vertelt ze enthousiast. “Ik heb nu een jaar van colleges gehad en begin komend jaar met mijn scriptie. In het begin was het best even wennen, alles was nieuw: de taal, de cultuur, de organisatie. Maar er zijn veel andere internationale studenten hier en inmiddels heb ik mijn plekje echt gevonden.”

Van Tio naar de universiteit

De overgang van Tio naar de universiteit ging prima, vertelt Lotte. “Op Tio is het kleinschalig en persoonlijk, dus wat dat betreft was ik erg verwend. Maar ik was klaar voor een universitaire ervaring en had er veel zin in. Natuurlijk is het allemaal grootser en massaler, met grote collegezalen en weinig persoonlijke aandacht, maar het valt me niet tegen. Ik heb goede banden met de docenten opgebouwd en als er iets is, kan ik bij ze terecht. Portugezen zijn lieve mensen en willen graag helpen.”

Streepje voor dankzij Tio

Inhoudelijk sluit de master goed aan op haar Tio-studie, vertelt Lotte, die International Business Management studeerde. “Ik merk heel erg dat ik een goede opleiding heb gehad. Mijn communicatieve vaardigheden, zoals presenteren en netwerken, zijn dankzij Tio heel goed. Ook heb ik er bijvoorbeeld geleerd hoe ik goede verslagen schrijf, hoe ik literatuuronderzoek moet doen en hoe ik met feedback om moet gaan. Dankzij Tio heb ik echt een streepje voor.” Lotte moet lachen: “Ik krijg regelmatig de vraag waar ik al die voorkennis heb opgedaan!”

Internationale ambities

Tijdens haar studie International Business Management deed Lotte meerdere internationale ervaringen op, zoals stages in Londen en Barcelona, en een deelname aan een Europese conferentie. En ze heeft de smaak te pakken, want in het tweede deel van haar master gaat ze op uitwisseling naar Barcelona om extra vakken te volgen aan de Ramon Llull University. “Daar heb ik enorm veel zin in! Tio heeft wat dat betreft mijn ogen geopend en geleerd dat de wereld superinteressant is om te ontdekken. Het opdoen van internationale ervaringen wordt op Tio aangemoedigd en daar ben ik heel blij mee. Tio heeft veel deuren geopend.”

Studeren in Lissabon: aanrader!

Wonen in Lissabon is geweldig volgens Lotte. “Het is een hele mooie en veilige stad, en superinternationaal met veel buitenlandse studenten. Ik vind het heerlijk dat je echt buiten leeft; lekker met je vrienden naar het strand of een biertje drinken buiten bijvoorbeeld. Studenten die nog graag willen (door)studeren in Europa kan ik Lissabon echt aanraden”, zegt ze tot slot. “Ik vind het een geweldige ervaring. Dit avontuur had ik voor geen goud willen missen!”

Lees meer over: business, internationaal, master