1. Home
  2. Nieuws
  3. Manager bij DoubleTree by Hilton in Dubai

Outlet manager bij DoubleTree by Hilton in Dubai

Toen Tio oud-hotelschoolstudent Daan Veenstra ruim een jaar geleden sprak, deed hij een Traineeship in Kopenhagen en stond een vervolg in Brighton voor de deur. Inmiddels is hij Outlet Manager bij DoubleTree by Hilton in Dubai. “Dit is de baan die ik in deze fase van mijn carrière wil hebben.”

Ooit hoopt Daan zijn eigen hotel te openen in Amsterdam. Maar eerst wil hij veel van de wereld zien. “Het idee is om twaalf tot achttien maanden een functie te bekleden en dan iets anders te gaan doen”, zegt de voormalig student Hotel- en Eventmanagement. “Het liefst steeds in een ander land. Ik wil, tot ik er een keer genoeg van heb, op verschillende continenten en in verschillende landen wonen.”

Werken in Bangkok, Kopenhagen, Brighton en nu Dubai

Tot nu toe is hij wat dat betreft goed bezig: hij liep stage in Bangkok en deed zijn Traineeship in Kopenhagen en Brighton. Begin dit jaar startte hij aan zijn eerste baan, bij DoubleTree by Hilton in Dubai.

Internationale stad

Het internationale karakter van Dubai spreekt Daan aan: “Ze bouwen hier de meest extreme dingen, dus ook de mooiste, grootste hotels. Ik vind het fijn hoe internationaal Dubai is. In dit hotel lopen mensen rond van 39 verschillende nationaliteiten. In mijn team werken mensen uit vijf verschillende landen. Die diversiteit vind ik mooi en fijn.”

Veel energie als Outlet Manager

Daan is bij DoubleTree by Hilton in Dubai Outlet Manager van de Bay Club, een bar/restaurant met shishaterras en zwembad. “Overdag is het een poolbar met ontbijt, lunch en diner en ’s avonds toveren we het om tot een echte bar. We proberen het zo dynamisch en energiek mogelijk te maken. Vanavond is het bijvoorbeeld Latin Night, met een Latijns menu en salsalessen van salsadansers. Het hotel bestaat pas zeven maanden, dus er is heel veel ruimte en vrijheid om nieuwe evenementen te organiseren. Nog heel weinig staat hier vast en dat geeft me veel energie.”

Elevator Graduate Development Program

En zo is de wens uitgekomen die hij twee jaar geleden uitsprak: werkzaam zijn in de food and beverage van een groot hotel. “Dit is de baan die ik in deze fase van mijn carrière wil hebben”, zegt Daan. De food and beverage-manager van zijn stageplek in Bangkok adviseerde hem het Elevator Graduate Development Program te gaan doen.

Hilton Hotel

in het Hilton Airport Hotel van Kopenhagen deed hij de Operations Placement, waarna hij in Brighton met alle Business Development Placement-afdelingen meeliep. “Dus sales, reserveringen, event management, HR en finance” In Brighton zat zijn appartement bovendien op 2 minuten van het strand, ideaal voor een liefhebber van kitesurfen. Twee heel verschillende ervaringen binnen die ene Traineeship. “In Kopenhagen bleven gasten gemiddeld één nacht, terwijl het hotel in Brighton vooral een vakantieplek was. Daar waren diners voor 800 tot 1500 man en de Labour Party hield er een vierdaags congres. Ook een geweldige ervaring.”

Volg Daan op LinkedIn