1. Home
  2. Nieuws
  3. Businessstudent Tom loopt stage in de maritieme sector in Hamburg

Stage als verzekeringsmakelaar in Duitsland

International Business Management-student Tom van den Berg loopt stage bij het Duitse Windward Insurance Broker GmbH: een verzekeringsmakelaar in de maritieme sector. In de wereld van de scheepvaart voelde Tom zich al gauw thuis; hij komt namelijk uit een scheepvaartfamilie. De kant van verzekeringen was nieuw voor hem. Tom: “Het is heel leuk om nu die andere kant, de ‘verzekeringskant’, mee te krijgen; ik heb er al veel van opgestoken. Ik kijk straks terug op een mooie stageperiode.”

Verzekeringen in de maritieme sector

“Windward Insurance Broker GmbH is een soort verzekeringsbedrijf”, vertelt eerstejaarsstudent Tom. Het bedrijf in Hamburg biedt, als onafhankelijke verzekeringsmakelaar, individuele verzekeringsoplossingen voor de maritieme sector. “We werken nauw samen met verzekeraars die hoog staan aangeschreven en bieden veel verschillende verzekeringen aan. Niet alleen casco, dus het schip zelf, maar ook daarbuiten, denk bijvoorbeeld aan oorlogs- of vrachtverzekeringen. Windward is een groeiend bedrijf, dat is leuk.”

Verzekeringswerk van a tot z

“Werken voor Windward bevalt goed”, vertelt Tom. “Ik heb een allround functie en doe daardoor van alles binnen het bedrijf. Plaatsen van verzekeringen, opnemen van schade, boekhouding, etc. Alles wat ze hier op kantoor doen, doe ik ook. Dat is interessant; ik krijg zo alle aspecten mee van de verzekeringen. Omdat je te maken krijgt met grote schepen en afhankelijk bent van meerdere partijen, kan ik soms meerdere dagen met één kwestie bezig zijn.”

“Die variatie vind ik ook het leukste”, gaat Tom verder. “Mijn werkzaamheden verschillen echt per dag. De sfeer onderling is heel goed, het is hartstikke gezellig op kantoor. En het internationale aspect is ook leuk; we richten ons op Europa en werken met voornamelijk Duitse, Engelse en twee Nederlandse verzekeraars.”

Passie voor business

Tom studeert International Business Management op Tio Rotterdam. “Ik hou van business doen”, zegt Tom. “Ben een echt ‘businesspersoon’. In rekenen ben ik goed en ik kan bij wijze van spreken makkelijker een balans opmaken dan woordjes stampen. International Business van Tio sprak me dus erg aan; de studie past goed bij mij. De goede toekomstperspectieven gaven de doorslag bij mijn keuze.“

Praktijkervaring opdoen

“Bij deze stage leer ik hoe het er in de praktijk, op zo’n kantoor, aan toegaat”, legt Tom uit. “Dat vind ik belangrijk, dat ik al op jonge leeftijd die praktijkervaring opdoe. Wat ik op school heb geleerd kan ik nu toepassen. Praktijkgericht werken bevalt me goed. De cases die we op school krijgen zijn ook heel praktijkgericht, dat vind ik fijn. Dan heb ik de stof het snelste onder de knie.”

Mooie stageperiode

Zijn stage in de maritieme sector bevalt Tom goed, vertelt hij tot slot. “Ik kom uit een scheepvaartfamilie, met die wereld was ik dus al een beetje bekend. Nu krijg ik de andere kant mee, de ‘verzekeringskant’. Het is heel leuk om daar zo veel van op te steken. Ook het wonen in Hamburg bevalt goed. Ik kan straks terugkijken op een mooie stageperiode.”

Volg Tom op LinkedIn

We hebben Tom gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed