1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage als duty manager bij Hampton by Hilton in Antwerpen

Stage als duty manager bij Hampton by Hilton in Antwerpen

Hoe zorg je er als duty manager voor dat binnen een hotel alles op rolletjes verloopt? Oud-Tio-student Twan van Straaten kan je er alles over vertellen. Deze zomer liep hij namelijk stage als duty manager bij Hampton by Hilton Antwerp Central Station waar hij toezicht hield op de operationele zaken. Een taak die wel aan Twan was toevertrouwd. Hij rondde zijn stage met goed gevolg af en heeft zijn diploma Hotelmanagement inmiddels in de pocket!

Hampton by Hilton is een hotelketen, onderdeel van Hilton Worldwide, met meer dan 2.500 hotels over de hele wereld. Het driesterrenhotel Hampton by Hilton Antwerp Central Station beschikt over zo’n 140 kamers en bevindt zich in hartje Antwerpen, direct naast het centraal station. Bij dit hotel liep Twan van Straaten, als onderdeel van zijn opleiding Hotelmanagement, deze zomer bijna vier maanden stage als duty manager trainee.

Managen als een pro

Als duty manager sta je zowel front office als back office en heb je heel gevarieerde werkzaamheden”, vertelt Twan. “Zo checkte ik gasten in en uit, zorgde ik dat kamers klaar waren voor nieuwe gasten, leverde ik input voor het welkomstscherm in het hotel, beantwoordde ik mails, hield ik me met de housekeeping bezig, deed ik aanpassingen op de website en zorgde ik dat er certificaten op het gebied van duurzaamheid werden aangevraagd.”

Veel verantwoordelijkheden

“Geen dag is hetzelfde als duty manager en die variatie is heel fijn”, gaat Twan verder. “En omdat ik een groot deel van de tijd front office stond, kwam ik veel in contact met de gasten. Dat gastencontact is heel erg leuk. Daarnaast kreeg ik ook de kans input te leveren en eventuele verbeteringen door te voeren binnen het hotel. Zo heb ik meegedacht over hoe we de omstandigheden voor gasten en personeel in coronatijd konden verbeteren. Ik ben bij Hampton echt behandeld als manager en dat was heel fijn.”

Mbo-diploma in twee jaar

Inmiddels heeft Twan zijn diploma op zak, en is hij zelfs aan een vervolgopleiding begonnen. Tijdens zijn stage volgde hij de mbo-opleiding Hotelmanagement bij Hogeschool Tio in Utrecht. “Het is een hele brede opleiding waar je veel kanten mee op kan”, vertelt Twan over zijn studiekeuze. “Ik wilde graag de hotelkant op, maar liever niet puur en alleen de hotelschool. Tio’s Hotelmanagement daarentegen is ook een managementopleiding; dat geeft je meer mogelijkheden. Plus, je kon de opleiding al in twee jaar afronden. Dat vond ik heel fijn.”

Tio’s persoonlijke onderwijs

Naast het versneld kunnen studeren was er voor Twan nóg een reden om voor Tio te kiezen. “Het persoonlijke onderwijs sprak me heel erg aan. Zo was ik bijvoorbeeld studentenvertegenwoordiger bij Tio en ik merkte dat er echt goed werd geluisterd naar de studenten. Dingen die we bespraken in de overleggen, waar de directeur ook bij aanwezig was, werden direct opgepakt. Er werd echt iets met onze inbreng gedaan, dat vond ik heel goed. Ja, studeren aan Tio is me goed bevallen.”

Meer weten over Twans stage-ervaringen bij Hampton by Hilton? Hij maakte een toffe vlog die je hier kunt bekijken!