1. Home
  2. Nieuws
  3. Duty manager NH Hotels

Duty manager NH Hotels

Hotelschoolstudent Oscar de Reu (Tio Eindhoven) had deze zomer een uitdagende stage als duty manager bij het NH Hotel Gent Belfort. Veel verantwoordelijkheden dus! Oscar over VIP’s, magere melk en Bourgondisch België.

Wat voor werkzaamheden heb je als duty manager?

“Ik zorg voor de veiligheid van de gasten, ik zorg voor de VIP-gasten en voer opdrachten uit voor de hoteldirector. Ik loop dutyrondes door het hotel, voor de veiligheid en om te zien wat er allemaal speelt. Verder doe ik operationeel werk, bij de front office, het restaurant, de meeting rooms, de roomservice en de minibar. Ook leid ik potentiële klanten voor bijvoorbeeld meetings rond in het hotel. Ik werk normaal gesproken acht uur per dag en elke dag is weer anders. De ene dag heb je veel operationeel werk, de andere dag weer veel kan­toorwerk. Dat is een leuke afwisseling. En voor mij heel geschikt omdat ik het lastig vind om me heel lang op één ding te concentreren.”

Welke VIP’s heb jij al ontmoet?

“Er komen hier veel internationale voetbalelftallen, laatst was Dynamo Kiev hier. Als Nederland en België inderdaad het WK hier krijgen, worden we het FIFA hotel. En tijdens het jaarlijkse Gent Jazz Festival in juli logeren de artiesten hier altijd. Dit jaar hadden we onder andere Norah Jones, Toots Thielemans, Gilberto Gil, Charlie Hayden en het Duitse duo Kruder en Dorfmeister. Maar ook Mad­ness was er, ken je die nog? Dat was trouwens on­vergetelijk. Gedurende het Jazz Festival zijn er van 23 tot 5 uur jamsessies in de Romaanse kelder van het hotel. Madness heeft die avond anderhalfuur gratis staan spelen en letterlijk de zaal afgebroken! De beste avond van het hele festival!”

Hoe is het om voor VIP’s te werken?

“Ik ben, samen met de andere stagiair, voor de VIP’s het vaste aanspreekpunt in het hotel. We begeleiden ze naar hun kamers en ze bellen ons als ze extra kussens willen en voor roomservice bijvoorbeeld. En natuurlijk hebben ze soms spe­ciale wensen. Charlie Hayden bijvoorbeeld. Op zondag wilde hij graag cappuccino met magere melk. Aangezien dit in België niet gebruikelijk is, hebben wij dat ook niet op voorraad. Onder het motto ‘wij verkopen geen nee’ ben ik toen samen met de F&B supervisor op zoek gegaan. Eerst bij de andere hotels in Gent, daarna met de auto naar alle supermarkten die op zondag open waren. Na twee en een half uur zoeken ging ik met een verve­lend gevoel naar zijn kamer. Toch wel zenuwachtig klopte ik aan en ik verwachte een boze gast maar hij reageerde normaal! Hij begreep het en had al het vermoeden dat het niet ging lukken en hij vroeg zich af waarom we hem dan geen normale cappuccino hadden gegeven... haha!”

Wat is er verder speciaal aan deze stage?

“Het hotel heeft als enige in België, samen met het andere NH Hotel in Gent, een Green Key.Hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg. En NH Hotels heeft de Waas campagne, ‘We are all sales’, van het eerste halfjaar van 2010 gewonnen. Deze campagne van NH betekent dat je zoveel mogelijk probeert te verkopen door bijvoorbeeld het reserveren van een kamer in een ander NH hotel voor de gast, het boeken van een meeting voor een bedrijf etcetera. Je kunt dus eigenlijk wel zeggen dat NH Gent Belfort het best verkopende NH hotel van het eerste halfjaar van 2010 is!”

Woon je zelf ook in het hotel?

“Dat had wel gekund, maar ik heb gewoon een kamer op vijf minuten van het hotel. Anders ben je de hele tijd met het hotel bezig. Ik houd werk en privé wel graag uit elkaar. Nu heb ik hier ook een eigen leven en dat is wel heel leuk”.

Hoe kom je in België terecht?

“Ik wilde naar het buitenland, maar niet zo ver weg. Andere stagiairs gaan dan vaak gelijk naar Spanje, Azië enzo. Aan België denk je niet zo gauw. Maar mijn stagecoördinator had hier con­tacten en zo ben ik hier terecht gekomen. België is echt hartstikke leuk. Het is hier bijvoorbeeld veel Bourgondischer dan in Nederland. Ik kan andere mensen echt aanraden om hier stage te lopen!“

Volg Oscar op LinkedIn of op Twitter.

Lees meer over: manager, stage