1. Home
  2. Nieuws
  3. Student droomt over een eigen bedrijf

Tio-student droomt over een eigen bedrijf in duurzame ontwikkeling

“Cool, die kan ik goed gebruiken tijdens mijn volgende stage in Ecuador!” Business-student Menno Vlietman heeft een Go Pro verdiend met het vlog dat hij maakte over zijn stage afgelopen zomer op Curaçao. “Ik werkte er als videomarketeer. In Ecuador ga ik werken bij een organisatie die aan duurzame ontwikkeling doet.”

Vrijwilligers begeleiden in Andesgebergte

Vijf jaar geleden reisde en werkte de ondernemende Menno, die International Business Management aan Tio Amsterdam studeert, ook al enige tijd in Ecuador. “Ik ben verliefd geworden op het land”, zegt hij. “Voor mijn aanstaande stage ga ik een paar weken op kantoor werken, om vervolgens in het Andesgebergte vrijwilligers te begeleiden bij hun projecten.”

Leerzame stage op Curaçao

Hoewel Menno afgelopen jaar niet per se stage hoefde te lopen – hij had een vrijstelling kunnen krijgen –reisde hij toch af naar Curaçao. “Twee weken voor vertrek had ik een sollicitatiegesprek bij Dolphin Academy en ben ik meteen aangenomen." "Ik ging aan de slag als videomarketeer en heb een documentaire gemaakt over het park. Die wordt nu vier keer per dag afgespeeld daar. Ik heb veel nieuwe skills geleerd: een script schrijven, een goede voice-over inhuren, in de montage een mooi verhaal opbouwen... Alles om bezoekers te trekken naar het park. Daarnaast heb ik sales gedaan en me verdiept in de cijfers van het bedrijf. Aan de marketingvakken van Tio heb ik veel gehad.”

Thuis op Tio

Inmiddels zit Menno alweer in zijn tweede jaar, nadat hij het eerste jaar gelijk zijn propedeuse haalde. Waarom koos hij vorig jaar voor Tio? “Ik ben bij een aantal scholen geweest en toen ik daar binnenkwam, voelde ik me niet welkom. Overal kreeg ik het gevoel er een nummertje te zijn. Op de open dag van Tio had ik het gevoel thuis te komen. Ik heb niet het gevoel dat ik naar school ga; ik heb het gevoel dat ik naar mijn vrienden ga en bovendien wat extra’s bijleer! Mensen kennen je bij naam en als je ze iets vraagt, doen ze alles voor je. Daarnaast heb ik voor Tio gekozen vanwege de praktijkervaring die je opdoet.”

Bijdragen aan de maatschappij

De business-student heeft duidelijke plannen voor de toekomst: “Uiteindelijk wil ik een eigen bedrijf starten én de ontwikkelingskant op. Ik wil iets betekenen voor de maatschappij. Een businessopleiding past hier goed bij. Met mijn ondernemende achtergrond wil ik zorgen voor bijvoorbeeld beter onderwijs, het verbeteren van de landbouw, de economie, etc. Grootse dromen dus, maar je moet altijd proberen je dromen na te streven, dat houdt je alert!”

Volg Menno op LinkedIn.