1. Home
  2. Nieuws
  3. Tijdens studie eigen bedrijf in eventmanagement

Tijdens studie eigen bedrijf in eventmanagement

Studeren én alvast je eigen bedrijf beginnen: niets te gek voor Robin van der Zwaard, studente Hotel- en Eventmanagement aan Tio Amsterdam. Ze schreef maar meteen haar scriptie over het opstarten van haar bedrijf: “een win-winsituatie dus!”

Eigen bedrijf in evenementenbranche

“Met mijn bedrijf Mr & Mrs Hospitality wil ik een mij onderscheiden in de evenementenbranche. Dat wil ik doen door alle diensten van het begin tot het eind van een evenement aan te bieden, namelijk DJ’s horeca, parking, noem maar op. Op dit moment bied ik vooral hosts aan voor de catering maar ik wil dat dus gaan uitbreiden.”

Een win-winsituatie!

“Het gaat erg goed! Ik wilde altijd al een eigen bedrijf beginnen. Eerst wilde ik stage lopen bij een vergelijkbaar bedrijf en daar dan afstuderen. Maar dat was bij het bedrijf dat ik op het oog had, niet mogelijk. Dus toen dacht ik: dan doe ik het zelf wel. Nu schrijf ik mijn scriptie over mijn eigen bedrijf en dat bevalt goed! Veel onderzoeken die ik deed voor mijn scriptie, kon ik meteen gebruiken voor mijn bedrijf. Een win-winsituatie dus!”

Tio: kleinschalig en praktijkgericht

"Ik wilde graag hotelschool doen. Toen heb ik bij de Hogere hotelschool gekeken, maar daar hadden ze alleen plaats in Den Haag. Toen ben ik verder gaan kijken en kwam ik bij Tio terecht. Ik vond het leuk omdat het kleinschalig was en de praktijkweken spraken mij heel erg aan. In het eerste leerjaar neem je dan met medestudenten voor een hele week een hotel helemaal over. Dat was super leuk!"

Marketing en netwerken

"Ik heb van de marketingvakken veel opgestoken. De kennis die ik daarbij heb opgedaan, gebruik ik bij mijn bijbaan maar nu ook in mijn eigen bedrijf. Ook het netwerken wordt heel serieus genomen bij Tio. In het eerste jaar hadden we een vak waarbij we een LinkedInprofiel moesten maken. Iedereen voegde gewoon elkaar toe, maar ik zie nu dat dat wel zin heeft gehad. Een oud-docent van school zag bijvoorbeeld op LinkedIn dat ik voor mijzelf was begonnen en nodigde mij meteen uit voor een netwerkborrel! Dat is heel belangrijk want in het begin van je carrière kan je via-via altijd wel wat hulp gebruiken."

Zonnige toekomst

“Op dit moment is mijn bedrijf nog in de opstartfase. Als ik ben afgestudeerd kan ik er meer energie in steken en dan hoop ik dat ik er een groot, goed lopend bedrijf van kan maken. Mét personeel in dienst!”

Volg Robin op LinkedIn.