1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-studente Annemijn runt succesvol bedrijf

Tio-studente Annemijn runt succesvol bedrijf

Terwijl de meeste tieners het al druk genoeg hebben met school en hobby’s, startte Annemijn op 14-jarige leeftijd haar eigen bedrijf: Countrywood. Met haar aan het roer, groeide het bedrijf uit tot een van de meest toonaangevende Nederlandse webwinkels in tuinmeubelen. Dit studiejaar startte deze ondernemende dame met Commerciële Economie en Ondernemerschap. “Het bevalt erg goed; alles wat ik leer kan ik direct toepassen in de praktijk!”

Van hobby tot bloeiend bedrijf

“Countrywood is een online retailer van binnen- en buitenmeubelen”, vertelt de 19-jarige Annemijn Otten enthousiast. “Vijf jaar geleden begon ik het bedrijf. Aanvankelijk verkocht ik alleen steigermeubelen, daar was toen echt een markt voor, voornamelijk via Facebook en Marktplaats. Het opzetten van marketingcampagnes en Facebookadvertenties had ik mezelf aangeleerd. Dat ging zo goed dat ik het assortiment al snel kon uitbreiden en zelf een webshop heb gebouwd.”

Omzet verdubbeld

Inmiddels bestaat ook de webshop alweer een paar jaar en gaat het Annemijn voor de wind. “Ik ontmoette vervolgens mijn huidige leverancier waardoor ik nog verder kon uitbreiden”, vertelt ze. “Hierdoor kon ik in korte tijd groeien van enkele tientallen, naar ruim vijfhonderd producten. Nu verkoop ik tuinsets, eetkamertafels, boomstamtafels en nog veel meer. Het gaat goed met het bedrijf; de omzet is de afgelopen twee jaar verdubbeld.”

Maatwerk van Tio

Hoewel het runnen van een succesvol bedrijf veel tijd kost - vooral omdat ze zich veel zelf moest aanleren - weet Annemijn het knap te combineren met haar hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap aan Tio Hengelo. “Maatwerk was een van de redenen waarom ik voor Tio koos”, legt Annemijn uit. “Hoewel ik alle lessen natuurlijk probeer te volgen, moet ik soms wel eens een leverancier bellen, klant helpen of mailtje beantwoorden. Gelukkig houden de docenten daar rekening mee.”

Van theorie naar praktijk

“Ik heb echt plezier in de studie”, gaat Annemijn verder. “Het is leuk om zoveel te leren en jezelf te ontwikkelen. Ik kan alles wat ik leer gelijk toepassen in de praktijk, zoals bijvoorbeeld de vakken branding en e-commerce. Dat is heel nuttig. Ik spreek ook regelmatig met docenten over Countrywood. Vanwege hun ervaring in het vakgebied hebben ze veel kennis en kan ik met concrete vragen bij ze terecht, dat is fijn.”

Veelbelovende vooruitzichten

Vol vertrouwen kijkt Annemijn naar de toekomst. “Over een paar jaar hoop ik dat het bedrijf verder is gegroeid en nog succesvoller is. En dat ik nog steeds zo veel waardering en positieve reacties van klanten krijg. Toen ik begon met Countrywood had niemand verwacht dat het zo groot zou worden. Nu ik Commerciële Economie en Ondernemerschap aan Tio studeer, kan het alleen maar beter gaan.” Annemijn moet lachen. “Dit is dus eigenlijk nog maar het begin!”

Volg Annemijn op LinkedIn

We hebben Annemijn gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend