1. Home
  2. Nieuws
  3. Jong Tio-stel neemt café-restaurant in Nijverdal over

Jong Tio-stel neemt café-restaurant in Nijverdal over

Oud-Tio-studenten Edzard Poppema (26) en Annelot van Buren (23) heropenen op 1 maart de deuren van De Budde in Nijverdal. Het jonge stel neemt het café-restaurant over van Rob Telgenkamp, zo schrijft De Twentsche Courant Tubantia.

‘We hadden altijd al de wens een eigen horecabedrijf te runnen. Dit kwam zo op ons pad, het voelde goed en na grondig onderzoek hebben we ja gezegd’, vertelt Annelot. Voor het stel is het een grote stap.

Hogeschool Tio

Zowel Annelot als Edzard hebben de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement gevolgd bij Tio. Zij komt uit Apeldoorn en is nog maar net afgestudeerd aan Tio in Hengelo. Hij komt uit Zwolle en studeerde af in Hengelo in 2014. Edzard ging na zijn studie aan de slag ging als marketeer bij Activiteitencentrum De Wilgenweard in Nijverdal en De Boode in Bathmen. Ondanks de geringe werkervaring is het stel vol vertrouwen. ‘We komen beiden uit een ondernemersfamilie, hebben de goede mensen om ons heen en weten wat we willen’, aldus Edzard.

Borrelavonden

De Budde is geen onbekend terrein voor het stel. Verre van onbekend zelfs, want jarenlang waren ze vaste gasten. ‘We zaten altijd daar linksachter het gordijn, in het verhoogde gedeelte - de slijterij’, zegt Annelot, en ze wijst. ‘Als we van wintersport terugkwamen gingen we hier nog even een hapje eten. Hartstikke gezellig. Het voelde als thuiskomen.’
Dat thuiskom-gevoel hebben ze weer nu de datum van 1 maart steeds dichterbij komt. ‘We leven er echt naar toe, het kriebelt.’ Ze kunnen haast niet wachten, zitten vol energie en plannen. Het roer helemaal omgooien bij De Budde zijn ze niet van plan. Wel gaan ze hun eigen draai er aan geven. ‘Het blijft straks gewoon De Budde. In het pand zitten ziel en zaligheid en dat moet zo blijven. Maar het is logisch dat wij onze eigen stempel erop drukken.’

Filosofie

Het stel heeft naar eigen zeggen 'een eigen filosofie op horeca': het draait vooral om gastvrijheid en beleving. ‘We horen vaak dat wij het net even anders doen. Dat zullen onze gasten straks ook merken. Een bezoekje moet de verwachtingen overtreffen, het gaat om net dat beetje meer. Maar zonder poespas? Nee, dat past hier niet.
De Budde moet straks vooral een plek zijn om even lekker te lunchen, een borreltje te drinken of een hapje te eten. En de befaamde borrelavonden van vroeger komen terug. 'Daar kwam altijd zoveel man op af, jong en oud - precies wat we willen. De Budde moet een plek zijn waar zowel twintigers als zestigers zich thuisvoelen.'

Frisse wind

Met het jonge stel straks aan het roer waait er een frisse wind door de zaak. En daar hoort in ieder geval een nieuwe huisstijl bij en een nieuwe menukaart. Met zijn achtergrond en ervaring als marketeer is Edzard daar al heel druk mee. Het organiseren en het aansturen van het personeel is Annelots taak. ‘We weten waar we aan beginnen en hebben een heel enthousiast team om ons heen. Samen willen we het waarmaken, en daar gaan we voor.’

Volg Edzard en Annelot op LinkedIn. 

Bron: www.DeOndernemer.nl