1. Home
  2. Nieuws
  3. Business-studente Malou runt haar eigen paardenhandel

Business-studente Malou runt haar eigen paardenhandel

Paardrijden was altijd al haar grootste hobby. Die hobby liep in de loop der jaren wat uit de hand en nu handelt ze zelfs in paarden. Eerstejaarsstudente Malou Saffrie doet het allemaal naast haar mbo4-opleiding Commercieel Business Management. “Veel van wat ik op school leer, kan ik gelijk in de praktijk brengen.”

Van hobby naar handel

“Ik heb op dit moment vier paarden staan”, vertelt Malou Saffrie enthousiast. “Die verzorg ik dagelijks en daarnaast geef ik paardrijlessen. In het weekend zo’n drie tot vier lessen per dag, maar ook doordeweeks ben ik veel met de paarden bezig. Tussendoor handel ik er ook nog in; een aantal keer per jaar koop ik een paard om later weer door te verkopen.”

Het begon lang geleden allemaal als hobby. “Al vanaf dat ik vijf was”, licht Malou toe. “Later werd ik fanatieker en ging ik wedstrijden rijden. Toen heb ik een keer een pony gekocht en vervolgens doorverkocht met winst. Dat bleek succesvol. Zo is het allemaal begonnen eigenlijk.”

Van theorie naar praktijk

Het is moeilijk voor te stellen dat Malou naast haar paardenhandel ook nog gewoon studeert. “Ik probeer het zo veel mogelijk om school heen te plannen, zo is het best goed te combineren. Ik volg het versnelde traject van mbo businessopleiding en ben dus al na twee jaar klaar. Maar ik vind de opleiding ook gewoon leuk. Ik leer veel dingen die ik al gelijk in de praktijk kan brengen, zoals communiceren en verkoopvaardigheden.”

Versneld studeren

Het versnelde traject was een van de redenen van Malou om voor Tio te kiezen. “En ik hoorde ook veel goede verhalen over Tio”, vertelt Malou. “Over de kleine klassen en de persoonlijke begeleiding. Dat sprak me aan. Verder is het een brede opleiding van niveau met veel mogelijkheden.”

Eigen onderneming én studeren

Tegelijkertijd studeren en ondernemen; Malou bewijst dat het kan. “Je moet wel weten waar je aan begint, er gaat veel tijd in een eigen onderneming zitten. Maar als je het er echt voor over hebt zou ik het zeker aanraden. Je leert ontzettend veel en je wordt er heel zelfstandig van. Ik vind het leuk dat ik voor mezelf werk in plaats van voor een baas. Het is heel gaaf dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken!”

Toekomstdromen

Veel tijd om over de toekomst na te denken, heeft Malou niet. Ze moet lachen. “Er gaat inderdaad heel veel tijd zitten in de paarden. Al mijn vrije tijd eigenlijk. Ik ben me nog aan het oriënteren op wat ik na mijn studie wil, maar dat ik naar het buitenland wil, dat weet ik zeker. En dat ik dan nog steeds voor mezelf werk natuurlijk!”