1. Home
  2. Nieuws
  3. "Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt"

‘Ik ben ervoor gegaan en het pakte goed uit’

Hbo-studente Yara bewijst dat studeren en ondernemen goed samengaan

Van je hobby je werk maken. Voor velen een droom, maar studente Hotel- en Eventmanagement Yara Petter deed het. Ze startte haar bedrijf Taartje van Yaartje. Ze maakt de mooiste taarten en heeft inmiddels een aardig klantenbestand opgebouwd. Een indrukwekkende prestatie als je fulltime studeert. Yara is nu bijna afgestudeerd en zit boordevol ambitie: “Ik hoop dat mijn bedrijf over een paar jaar flink is gegroeid. Ook wil ik een eigen zaak in Haarlem waar mensen fijn taart kunnen komen eten!”

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Taarten bakken en decoreren was altijd al een hobby van Yara. Enthousiast vertelt ze: “Ik bakte vroeger al veel en vond het altijd leuk om creatief bezig te zijn. Er is veel vraag naar mooie taarten, dus besloot ik me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat pakte goed uit.”

Maatwerk

Inmiddels bestaat Taartje van Yaartje al bijna twee jaar en heeft Yara met succes al vele taarten, cupcakes, cakepops en koekjes gemaakt. Bijzonder is dat ze volledig maatwerk levert. “Klanten kunnen bij mij bestellen wat ze willen. Vorm, maat, smaak, decoratie; de taarten zijn echt afgestemd op de wensen van de klant. Dat persoonlijke maakt het heel leuk.”

Ondernemen naast de studie

Yara startte haar bedrijf halverwege haar studie Hotel- en Eventmanagement. “Ik ben er heel enthousiast voor gegaan en was erg gemotiveerd. Er kwam veel bij kijken. Marketing, een website bouwen, een logo ontwerpen, een adressenbestand opbouwen... En natuurlijk het maken van de taarten. Maar ik vind dat gewoon heel leuk om te doen. En als je iets leuk vindt, heb je er altijd wel tijd voor. Het was dus zeker te combineren met de studie en ik zou het andere studenten zeker aanraden het te doen.”

Waardevol afstudeeronderzoek

Wat Yara tijdens haar studie heeft geleerd, brengt ze direct in de praktijk. “Ik heb er nu voor gekozen om zelfstandig af te studeren, waardoor ik mijn tijd makkelijker kan indelen en meer ruimte heb om te groeien met Taartje van Yaartje.” Daarnaast levert haar afstudeeronderzoek een belangrijke bijdrage aan haar bedrijf. “Ja, dat maakt het wel heel leuk”, vertelt Yara. “Ik onderzoek hoe ik online marketing kan inzetten voor Taartje van Yaartje om de bekendheid van het bedrijf te vergroten. Het is een onderzoek waar ik echt wat aan heb.”

Taartjes eten in Haarlem

Yara zit boordevol ambitie: “Na mijn afstuderen wil ik meer tijd en energie in het bedrijf stoppen. Ik wil meer naamsbekendheid en verder groeien. Op termijn wil ik graag een eigen zaak in Haarlem waar het maatwerk van de taarten echt centraal staat.” Met een glimlach: “En waar de mensen natuurlijk ook een lekker taartje kunnen eten!”

Volg Yara op LinkedIn