1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-studente Merel start eigen webshop met badkleding

Oud-Tio-studente Merel start eigen webshop met badkleding

Tijdens een van de vele praktijkgerichte lessen over het opzetten van een eigen onderneming bedacht Merel Corpeleijn zich ineens wat ze zélf miste op de markt: bikini’s met de juiste maten, een goede pasvorm en mooie designs. Ze liet er geen gras over groeien en nog tijdens haar mbo4-opleiding Commercieel Business Management besloot ze een eigen bedrijf te starten: La Moana. “Bij elke Tio-docent kun je terecht als je een eigen bedrijf wilt starten, ze zijn enthousiast en willen je graag op weg helpen.”

Wat is La Moana voor bedrijf?

Merel: “La Moana is een online webshop voor bikini’s en badpakken met de juiste pasvorm en met een uniek design. De bikini’s en badpakken komen uit Australië. Door de hoogwaardige kwaliteit en de goede ondersteuning zitten de producten als gegoten. Dit geldt voor elk lichaam, zowel voor de slankere als de wat stevigere vrouw met wat meer rondingen. Met de slogan as free as the ocean wil La Moana zeggen dat je je vrij moet voelen in je eigen lichaam. Daarnaast heeft de slogan ook betrekking op het milieu. We vinden het belangrijk dat de oceanen schoner worden en doneren daarom een gedeelte van de omzet aan bedrijven die zich hiervoor inzetten.”

Hoe ben je op het idee van La Moana gekomen?

“Door het vak Verkoopanalyse moesten we verslagen maken over hoe je een bedrijf kan oprichten. Op een dag bedacht ik iets wat ik zelf nog miste en dat waren bikini’s met de juiste maten, een mooi design en een goede pasvorm. Tijdens die lessen ben ik begonnen met het schrijven van diverse plannen, waaronder het ondernemersplan. Zo is het balletje gaan rollen.”

Welk vak heb je goed kunnen gebruiken bij het opzetten van La Moana?

Marktanalyse en online marketing waren erg bruikbaar. Online begint het allemaal en dankzij de theorie in de lessen heb ik de eerste stappen kunnen zetten. Maar ook zakelijk Engels is bruikbaar geweest. Niet alleen heb ik hulp gekregen van docenten, ook medestudenten hebben mij geholpen met bijvoorbeeld het bedenken van de naam of het maken van de webshop.”

Welke begeleiding heb je ontvangen bij Tio bij het opzetten van je bedrijf?

“Bij elke docent kan je terecht met een vraag, ze zijn allemaal enthousiast en willen je graag helpen. Monique Tolenaar heeft bijvoorbeeld mijn brief nagekeken en tips gegeven, waardoor ik later van de potentiële klant te horen kreeg dat ze zo onder de indruk waren van mijn persoonlijke en onderscheidende brief. Ook de lessen Sales- en accountmanagement vond ik leuk; gegeven door een hele leuke docent die mij erg geholpen heeft. We hebben samen na de lessen nog zitten werken om te kunnen bekijken hoe ik mijn bedrijf kon opzetten. Ik heb veel geleerd van Gérard van den Hondel. Als je iets wil dan kan het, dit gevoel gaf hij de studenten.”

Waarom heb je voor Tio gekozen?

“Omdat het heel anders is dan een standaard mbo-school: betere begeleiding, uitbreidingsmogelijkheden wat betreft eigen wensen, de kleinschaligheid en de fijne sfeer. De vestiging in Rotterdam is perfect gelegen en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.”

Vul aan: nu ik geslaagd ben, ga ik…

“La Moana uitbreiden. Het afgelopen halfjaar ben ik, na een succesvolle stage bij Beyond Outdoor, in Australië geweest. Tot en met september ligt de focus vooral op La Moana, daarna ga ik starten met een hbo-opleiding om zo een nog groter succes te kunnen maken van La Moana.”

Nieuwsgierig? Kijk op www.lamoana.com

Volg Merel op LinkedIn.