"Over tien jaar hoop ik een eigen reisbureau te hebben"

"Ik droom van een eigen, groot en succesvol reisbureau met bestemmingen naar voornamelijk Afrika"

Als het aan haar ligt heeft ze over tien jaar een groot en succesvol reisbureau in bijzondere bestemmingen. Aan enthousiasme en ambitie geen gebrek bij de eerstejaars toerisme-studente Marie van de Meeberg. “Ik zou graag reizen naar Afrika aanbieden. Dat is een heel mooi en verrassend continent en nog niet zo toeristisch.”

Bewuste keuze voor Tio

Dankzij haar liefde voor reizen koos Marie na haar middelbare school voor een toeristische opleiding. “Vanwege het internationale aspect koos ik voor het Engelstalige International Tourism Management,” vertelt ze. “Daarnaast vond ik de hoge kwaliteit van het onderwijs op Tio ook belangrijk, net als de kleinschaligheid en de kwaliteit van de lessen. En de baangarantie na je opleiding; Tio heeft een goede naam. Verder vond ik de balans tussen theorie en praktijk ook van belang. De vakdocenten op de opleiding hebben veel ervaring uit de praktijk, dat merk je.”

Ervaringen van studenten

Marie bezocht eerst nog een open dag van Tio. “Dat was goed georganiseerd allemaal. De verhalen van de studenten maakten me erg enthousiast. Ze vertelden over de vakken, studiereizen en kleine klassen bijvoorbeeld. Ik vond het vooral interessant om te horen hoe zij alles ervaarden en hoe het er in de praktijk op Tio aan toe ging.”

Vak Reisbestemmingen het leukst

Inmiddels is Marie zelf alweer bijna een jaar bezig met de opleiding. Het vak Reisbestemmingen vindt ze het leukst, vertelt ze enthousiast. “Het is heel interessant, je leert daar wat er waar allemaal te doen is. Per les behandelen we een continent (of een deel ervan) met topografie, kennis van dat gebied, cultuur etc. Je moet natuurlijk weten wat er allemaal te zien is in de wereld. Het is een heel nuttig vak.”

Stage lopen in New York

Deze zomer loopt Marie stage in New York. Het is een mooie stap in de richting van het verwezenlijken van haar droom: een eigen reisbureau. “Over tien jaar hoop ik een eigen, groot en succesvol reisbureau te hebben, met bestemmingen naar voornamelijk Afrika. Het is een heel mooi en verrassend continent en nog niet zo toeristisch.”

Volg Marie op LinkedIn.

Lees meer over: internationaal, stage, toerisme