1. Home
  2. Nieuws
  3. Volop reizen als Eventmanager bij CWT Meetings&Events

Volop reizen als Eventmanager bij CWT Meetings&Events

Ruimschoots haar talen kunnen spreken, veel reizen voor werk en voldoende afwisseling. Dat was precies waarnaar oud-Tio-studente Maxime Willemse op zoek was, toen ze de vacature zag voor haar huidige baan bij Carlson Wagonlit Travel (CWT). “Ik organiseer alle meetings en trainingen voor een grote, gecontracteerde klant”, vertelt Maxime. “Elke 6 à 7 weken ben ik op reis. Dat sluit natuurlijk heel goed aan op mijn studie aan Tio.”

Veel reizen

De afgelopen maanden reisde Maxime Willemse voor haar functie al naar Dubai, Frankfurt, Helsinki en Zagreb en over twee weken is het tijd voor Riga en Bratislava. “Je bent dan natuurlijk 24/7 aan het werk, maar dat betekent niet dat je niets kunt zien van het land”, vertelt ze enthousiast.

Eventmanagement

Als eventmanager voor CWT Meetings&Events is Maxime verantwoordelijk voor het organiseren van alle meetings en trainingen van de klant. “Een organisatie van A tot Z”, zegt ze. “Van het laten bouwen van de website, het regelen van de online registratie, het boeken van de accommodatie en vluchten, zorgen voor de ontvangst van de gasten, het vervoer van luchthaven naar hotel en locatie en de uitvoering van het event, dus ook zorgen dat de sprekers er zijn, de audiovisuele voorzieningen voorzien zijn en koffie en thee geregeld zijn. Het is dus heel afwisselend werk!”

Aansluiting bij Tio

Haar baan past precies bij wat ze zocht. “Ik wil graag mijn talen speken en kunnen reizen voor mijn werk. Mijn studie aan Tio sluit daar dan ook heel goed op aan. Het vak Eventmanagement komt mij in mijn huidige werk het meest van pas. Maar ook vakken als Business Travel, Marketing, Economie en natuurlijk de talen, zijn nuttig.”

Wereldwijd bekende speler

“CWT is een grote organisatie en ook een bekende speler op de markt, met vestigingen wereldwijd. Ik heb hier dus veel doorgroeimogelijkheden. Ook interessant is dat ik collega’s heb van verschillende nationaliteiten.”

Mooie tijd bij Tio

“Mijn tijd op Tio was fantastisch. De meiden met wie ik studeerde, spreek ik nog steeds regelmatig. De kleinschaligheid en het persoonlijke karakter van Tio spraken me erg aan. Als je dan door de gang liep, was het altijd ‘Hey Maxime, hoe is het gegaan met…’ je tentamen bijvoorbeeld, of je sollicitatie. Iedereen was op de hoogte van elkaar. Heel bijzonder.”