1. Home
  2. Nieuws
  3. Eventstage bij UIT: Utrechtse Introductie Tijd

Eventstage bij UIT: Utrechtse Introductie Tijd

“Vaak moesten collega’s om tien uur ’s avonds tegen me zeggen dat ik naar huis moest gaan, zo leuk vond ik het om aan het werk te zijn”, zegt Bente Donderwinkel. De tweedejaars Tio-studente Hotel- en Eventmanagement in Utrecht liep afgelopen zomer stage bij de Utrechtse Introductie Tijd (UIT).

In de voorbereiding en tijdens de UIT, van 14 tot en met 17 augustus, was Bente verantwoordelijk voor de openingsshow, de stadsintroductie en de festivalmarkt. “Ik kreeg een begroting, een lijstje wat er moest gebeuren en daar moest ik een creatieve invulling aan geven. Ik maakte onder meer de draaiboeken, de plattegronden en ik had contact met betrokken partijen.”

Drieduizend euro, anders niet

“Het meest uitdagende aan mijn stage vond ik dat ik met mensen moest werken die al jaren in het vak zitten. Terwijl ik het gevoel had dat ik pas net kom kijken, moest ik wel serieus overkomen om zaken te doen in ‘de grotemensenwereld’. Aan het begin moest ik met bedrijven bellen en zeggen ‘Meneer, drieduizend euro, anders doen we het niet’. Dat zijn dingen die ik nog nooit had gedaan en die je moet leren om professioneel over te komen. Ik vind het heel waardevol dat ik nu heb geleerd hoe ik met dat soort situaties moet omgaan, zeker als je bedenkt dat ik het voor mijn stage al doodeng vond om de telefoon op te nemen.”

Het netwerk van de 20-jarige Bente is door de UIT behoorlijk uitgebreid. “Iedereen waar ik deze periode mee te maken heb gehad, heb ik gelijk een uitnodiging via LinkedIn gestuurd. Ook heb ik naar sommige bedrijven een feedbackformulier gestuurd waar reacties uitkwamen als: ‘We willen graag nog een keer met je samenwerken, Bente.’ Dat is natuurlijk super gaaf om te horen.”

Goede aansluiting

“Ik ben de eerste Tio-student die stage liep bij UIT”, vertelt Bente trots. “Via Facebook zag ik dat de organisatie een eventmanager zocht en ik voelde me gelijk aangesproken. Hoewel UIT niet in de stagedatabase staat, sloot de taakomschrijving precies aan bij de opleiding. Ik vind het een hele goede combinatie. Door de UIT leer je de stad waar je naar school gaat nog beter kennen. Ik ben blij dat ik deze stage al in zo’n vroeg stadium kon doen. Tio biedt veel sneak peeks in het echte leven. Hierdoor ben ik gemotiveerder op school en wil ik ook extra goed worden in mijn vak.”

Volg Bente op LinkedIn.

Lees meer over: eventmanagement, stage