1. Home
  2. Nieuws
  3. Eventmanager in 5-sterrenhotel in Barcelona

Stage als eventmanager in 5-sterrenhotel

Tijdens haar eerste dagen als eventmanager en conference planner dacht eventmanagementstudente Shiga van Warmerdam: dit ga ik nooit leren, het is zo veel! Maar ze leerde snel en wist zich al gauw onmisbaar te maken. Toen waren de rollen ineens omgedraaid en kwamen nieuwe stagiaires met hun vragen juist naar háár. En kreeg ze als kers op de taart zelfs een baan aangeboden. Shiga: “Ik heb een superleuke tijd gehad en wil zeker terug!”

Beyoncé en Leonardo DiCaprio

“Hotel Arts is een 5-sterrenhotel in Barcelona”, vertelt Shiga. “Het heeft 483 kamers, 44 verdiepingen en 5 restaurants waarvan zelfs één met twee Michelinsterren. Het hotel is erg gefocust op de privacy van de gasten; er lopen veel beroemdheden rond. Zo heb ik Beyoncé, Leonardo DiCaprio en Celine Dion al eens gezien bijvoorbeeld.”

Olifanten in het hotel

Shiga hield zich voornamelijk bezig met de operationele werkzaamheden rondom de zakelijke evenementen, vertelt ze. “In de praktijk betekende dat dagelijks met de manager de planning doornemen, de meeting rooms controleren, gasten verwelkomen, eventuele ondersteuning bieden en naderhand de meetings evalueren. Succesvolle meetings werden gevierd met champagne. Je maakt zo veel verschillende mensen en wensen mee. De ene keer creëer je bijvoorbeeld hele zakelijke ruimtes voor vergaderingen en de andere keer hele relaxte ruimtes, met plek voor massages, voor een voetbalteam. Ooit was er zelfs een Indiase bruiloft met echte olifanten!”

Omgaan met verantwoordelijkheden

“Hoe langer ik er werkte, hoe meer verantwoordelijkheden ik kreeg”, gaat Shiga enthousiast verder. “Dat was ontzettend leuk. In het begin kwam er zo veel op me af dat ik dacht: dat ga ik nooit kunnen! Maar uiteindelijk ging het juist heel goed. Op een gegeven moment kon ik zelfs, als de manager er niet was, zijn rol overnemen. Hierdoor heb ik echt geleerd met verantwoordelijkheden om te gaan, dat voelde heel goed.”

Persoonlijk en kleinschalig

Shiga studeert Hotel- en Eventmanagement op Tio Amsterdam en dat bevalt haar prima, vertelt ze. “Ik vind het heel fijn op Tio. Vriendinnen van mij die op andere hotelscholen studeren zijn vaak onder de indruk van hoe goed het hier geregeld is. Het is persoonlijk en kleinschalig. En de docenten komen uit de praktijk en kunnen echt met passie over hun vak praten, daar kun je veel van leren.”

Terug naar Barcelona

“Ik heb het zo naar mijn zin gehad in Barcelona, het is een superleuke stad”, zegt Shiga tot slot. “In plaats van drie maanden ben ik zes maanden gebleven! Ik wilde mezelf verder ontwikkelen en dat kon bij Hotel Arts. Uiteindelijk hebben ze me zelfs een baan aangeboden, heel leuk. En mijn vriend woont ook in Barcelona. Na mijn studie wil ik dus zeker terug!”

Volg Shiga op LinkedIn 

We hebben Shiga gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend