1. Home
  2. Nieuws
  3. Eventmanager in de hotellerie

Eventmanager in de hotellerie

Werken als eventmanager in een gloednieuw vijfsterrenhotel is niet alleen leuk, maar vergt ook veel flexibiliteit. Oud-Hotel- en Eventmanagementstudent Tim Vernooij werkt op de afdeling Meeting & Events maar draait tijdens de startup van het hotel ook op allerlei andere afdelingen mee. “Ik heb een uitdagende baan met veel afwisseling in een bijzonder hotel.”

Tijdens zijn Tio-opleiding Hotel- en Eventmanagement liep Tim stage bij het prestigieuze InterContinental Amstel Amsterdam. Daar ontmoette hij de huidige sales en marketing directeur van het Conservatorium Hotel. Tim greep zijn kans, maakte een afspraak en kreeg een baan op de afdeling Meetings & Events. Samen met zijn collega’s is hij verantwoordelijk voor de evenementen en vergaderingen binnen het gloednieuwe hotel. Tijdens de startup van het hotel werkt hij bovendien ook voor diverse andere afdelingen. “Zo heb ik samen met collega’s standaarden opgesteld en uitgevoerd. Wat wordt er geserveerd, hoe wordt het gepresenteerd, hoe zorgen we ervoor dat iedereen deze standaarden naleeft etc. Een periode van nieuwe dingen proberen, aanpassen en weer opnieuw proberen, erg leerzaam en interessant!”

Events

Zo langzamerhand vinden de eerste events plaats in het hotel. Tim zorgt voor het opzetten, uitvoeren en afbouwen van de events en meetings. “Samen met mijn Meeting & Events collega’s ben ik verantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren van evenementen en vergaderingen binnen het hotel.”

Bijzonder hotel

“Het Conservatorium Hotel positioneert zich als luxury lifestyle hotel. Hier wordt de Hollandse Gouden Eeuw gecombineerd met Italiaans design. Met name de samenvoeging van moderne en klassieke architectuur in combinatie met een scherp oog voor detail, design en service maakt dit hotel uniek. Het hotel richt zich bovendien sterk op ‘locals’. Vooral de bar, de spa en de restaurants zijn erg in trek bij de Amsterdammers. Leuk detail: achter de schermen is de sfeer is zo informeel dat iedereen elkaar met de voornaam aanspreekt, tot het management aan toe. Iedere werknemer wordt als gelijke gezien en behandeld. Hier bestaat geen gemiddelde werkdag. Elke dag is anders: andere werktijden, andere events, andere opdrachtgevers en verschillende locaties binnen het hotel. Ik leer elke dag weer nieuwe dingen en maak veel mee. Ook is het erg leuk om met veel verschillende afdelingen samen te werken. Zo leer je het hotel en je collega’s door en door kennen. Ik heb een uitdagende baan met veel afwisseling in een bijzonder hotel.”

Eventmanagement bij Tio

Tim kan alle kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn opleiding Hotel- en Eventmanagement toepassen in zijn werk. “Maar voor mij is toch het vak Eventmanagement het belangrijkst geweest. Vooral de cases uit de praktijk waren erg handig, hierdoor krijg je een goede basis en achtergrondkennis.

Volg Tim op LinkedIn.