1. Home
  2. Nieuws
  3. Maureen loopt stage bij Tomorrowland

Eventstudente Maureen loopt stage bij Tomorrowland

Hbo-studente Hotel- en Eventmanagement Maureen Boels loopt stage bij, zoals ze het zelf noemt, “het vetste festival ter wereld” Tomorrowland. “De laatste dagen voor het festival zijn we als crew 24 uur non-stop aan het werk. Ik ben tijdens mijn stage verantwoordelijk voor onder andere de planning van de opbouw en voor alles wat er nodig is voor het terrein, van de vloeren tot het decor.”

Beste festival ter wereld

Stage lopen bij Tomorrowland is een droom die uitkomt voor Maureen. “Ik heb het festival zelf al een aantal keer bezocht, maar dat ik juist hier mijn stage mag lopen, had ik niet durven dromen. Ik zei altijd al dat ik er ooit een keer gewerkt wilde hebben. Via via ben ik met de juiste contactpersoon in gesprek gekomen en hebben ze bij ID&T België gekeken naar de mogelijkheden voor een stageplek. Dat is natuurlijk fantastisch. Tomorrowland wordt vaak omschreven als het beste festival ter wereld en daar sta ik helemaal achter. Het is fantastisch hier.”

Tot de laatste dagen knallen

Al vanaf dag één gaf ID&T Maureen veel verantwoordelijkheden. Als we haar spreken, is ze vooral nog bezig met alle voorbereidingen. Ze houdt zich bezig met onder andere de planning van de opbouw. Ook is ze betrokken bij het regelen van alles wat er nodig is om het terrein aan te kleden, van de vloeren, tot de decors. “Vanaf 20 juni ben ik non-stop, een maand lang, op het festivalterrein. Hier zorg ik ervoor dat alles volgens planning verloopt en zal ik bijspringen waar nodig. Vanaf de dag dat de gasten op de camping kunnen verblijven, sta ik stand-by. Vooraf wil ik dan ook de hele camping leren kennen en goed begrijpen hoe alle structuren werken. De crew is een heel hecht team, waar ik mij helemaal thuis voel.”

Ambities in de eventbranche

Maureen heeft niet zomaar voor de opleiding Hotel- en Eventmanagement gekozen. “Na het afronden van de mbo4-opleiding Hotelmanagement aan Tio, wilde ik doorstuderen. Ik vind uiteindelijk dat je iets moet doen waarvoor je passie hebt. Iets waar je, hoe zwaar het ook is, altijd vol voor blijft gaan. Voor mij zijn dat dus festivals. Na het afronden van mijn studie, wil ik dan ook graag bij grote evenementen en festivals gaan werken. Maar, hier moet je eerst veel ervaring voor opbouwen. Deze stage is een goede stap.”

Snel studeren bij Tio

De Middelbare Hotelschool heeft Maureen in twee jaar afgerond bij Tio. Aangezien ze zelf graag festivals bezoekt, koos ze hierna voor de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement. “Tussendoor heb ik een jaar op de Hogere Hotelschool in Maastricht gezeten, maar dat was het echt niet voor mij. Ik ben vroegtijdig gestopt en gaan werken bij een organisatie die materiaal verhuurt aan festivals. Toen ontdekte ik dat ik verder wilde in de evenementenwereld. Mede doordat ik wat tijd heb verloren door dat jaar, vind ik het fijn dat ik Hotel- en Eventmanagement versneld kan afronden. Dankzij onder andere de flexibiliteit en kleinschaligheid zit ik bij Tio helemaal op mijn plek. Ik zou het oprecht aan iedereen aanbevelen.”

Volg Maureen op LinkedIn.

Lees meer over: eventmanagement, stage