1. Home
  2. Nieuws
  3. Flitsende finale Eventweek

Flitsende finale Eventweek: welk team wint?

Het spektakelstuk van de Eventweek is de spannende finale in TivoliVredenburg in Utrecht. Op vrijdag 30 november komen alle tweedejaarsstudenten Hotel- en Eventmanagement voor de laatste keer deze week samen om nog eenmaal te strijden voor het beste concept. Winnares Nina: “We hebben hard gewerkt met onze groep aan deze uitdagende case. Zo tof dat we gewonnen hebben!”

Aan de slag voor Gouden Giraffe

De case waar de studenten deze week hun tanden in mochten zetten werd maandag tijdens de Kick-off gepresenteerd. De opdracht? Ontwerp een vernieuwend concept dat de awardshow Gouden Giraffe ‘next level’ brengt, deelname van merken en bedrijven met hun events verhoogt en het totaal aantal bezoekers vergroot. “Een leuke opdrachtgever en een leuke opdracht”, vindt Liz van Tio Utrecht. “Een uitdagende case. Daar konden wij met onze groep wel iets mee.”

33 overtuigende elevator pitches

De eventmanagers in de dop presenteren vandaag hun concept door middel van een korte zelfgemaakte video én een strakke pitch. Slechts één minuut om de jury te overtuigen. Tijdens de flitsende pitchronde passeren originele ideeën en overtuigende concepten van 33 teams de revue. De jury is onder de indruk.

Trotse docent

“Het niveau van de pitches vind ik erg hoog”, zegt Tio-docent George Oomen. “Het is niet makkelijk om je concept binnen één minuut te pitchen op een podium voor een volle zaal. En ook nog in het Engels. Ik denk dat de opdrachtgever zeer verrast is door de hoge kwaliteit, de creativiteit en de oplossingsgerichtheid van de studenten. Ik ben zeer trots op de studenten!”

Jury: dit is de toekomst

De concepten worden beoordeeld door drie professionals uit het vakgebied: Maarten Schram (IDEA), Menno Tielemans (TivoliVredenburg) en Robin van Leeuwen (Gouden Giraffe). “Dit is de toekomst”, zegt Maarten tijdens de finale tegen de ambitieuze studenten. “Jullie zijn de nieuwe generatie van eventmanagers. Ik ben onder de indruk van alle ideeën die ik heb gehoord.”

Het winnende concept

En dan is het moment eindelijk daar. Het is muisstil in de zaal als de jury de winnaar bekend maakt. En de winnaar is... team 28 van Tio Rotterdam! Het team wordt gevormd door Nina van Bokhorst, Steven Gardenier, Yeshe de Bos, Fleur Bol Raap, Frederique Schwencke, Gaby van Diggele, Piene Karelse, Priscilla Gangaram Panday en Yasmine Jiang.

“Superleuk dat wij gewonnen hebben”, zegt Nina van het winnende team enthousiast. “We hebben heel hard gewerkt met onze groep; de case was best uitdagend, maar onze docent heeft ons goed begeleid. Ik denk dat de jury ons concept het beste vond vanwege de eenvoud, het is heel haalbaar. Tijdens deze week heb ik echt geleerd samen te werken in een team. Dat je, ook als je het niet altijd met elkaar eens bent, hele mooie dingen neer kunt zetten samen. Zo tof dat we gewonnen hebben!”

Eventweek: van theorie naar praktijk

De Eventweek staat ieder jaar in het teken van het ontwikkelen van een creatief concept voor een echte opdrachtgever. Een week vol praktische vaardigheden, van brainstormen tot concepten ontwikkelen en van video’s bewerken tot pitchen, waarin de theorie in praktijk wordt gebracht. Slechts één week werken de Hotel- en Eventmanagment-studenten van alle vijf de vestigingen als heuse eventmanagers aan de case. Tijdens de spannende finale gaan de studenten de strijd met elkaar aan en bepaalt een professionele jury wie uiteindelijk het beste concept heeft neergezet.