1. Home
  2. Nieuws
  3. Beleggen zit hen in het bloed

Beleggen zit hen in het bloed

De drie derdejaarsstudenten international business die de afgelopen 11 weken het beste presteerden op Wall Street mogen op reis naar een financieel centrum in Europa. Frankfurt dit jaar, met als hoogtepunten bezoeken aan de ECB en DAX. De beste eerstejaars business-studenten wonnen een mooie geldprijs.

Stocks & bonds

Aandelen, obligaties, opties, futures en effecten, na het eerstejaarsproject Stocks & Bonds kent de financiële markt geen geheimen meer voor de eerstejaarsstudenten. Dat bleek al wel uit de presentaties van Kas Bedet en Jennifer Morssinkhof (gedeelde eerste prijs) en Iris Lusse en Priscilla Imamkhan (gedeelde derde prijs).

Risico’s nemen

“Het was een ontzettend leerzaam project”, vindt Jennifer. “Je kon het echt zelf proberen, dat was heel interessant. Ik heb geleerd risico’s te nemen, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen!” In de virtuele game maakte Jennifer met haar beurshandel een aardige financiële klapper. Dat vertaalde zich in de eerste prijs, een geldbedrag van 200 euro. De les die Kas leerde? “Investeer in bedrijven waarvan de aandelen relatief lage prijzen hebben.”

Trading & investments

Jasper Bink, derdejaarsstudent aan Tio Rotterdam, sleepte de eerste prijs in de wacht bij de finale Trading & investments, het vervolg op Stocks & Bonds. In een real life omgeving leerden de studenten koersen te begrijpen en voorspellen. Doel was te beleggen in effecten en ze op de korte termijn te verkopen met winst.

Nieuws volgen

De strategie van Jasper heeft uiteindelijk dus het beste uitgepakt, oordeelde de jury. “Beperk risico’s zo veel mogelijk en volg het nieuws nauwgezet”, aldus Jasper. Ook voor hem was het project leerzaam: “Ik stond te kijken van de hoeveelheid bedrijven er zijn waarvan je opties en aandelen kunt kopen.” Maarten Bosch en Joery van Rooij eindigden op respectievelijk de tweede en derde plek. Milou van Thiel volgde het vak vorig jaar en kon dit jaar nog presenteren en haar prijs in ontvangst nemen.

Lees meer over: business, project, winnaar