Beste beleggingsstrategieën in finale International Trading

Succesvol handelen op de internationale beurs, hoe doe je dat eigenlijk? Voor de studenten van het vak Trading Securities kent de beurswereld geen geheimen meer. Zij doken de afgelopen weken in deze fascinerende financiële wereld en presenteren vandaag in de finale hun bevindingen. Welke student heeft de beste beleggingsstrategie en mag zich dit semester ‘beste beurshandelaar’ noemen?

Beleggen op de internationale beurs

In het vak Trading Securities leren Tio’s derdejaarsstudenten International Business Management alle ins en outs van de internationale beurswereld. In een virtueel beursspel gaan ze elf weken lang als echte beurshandelaren te werk: een portefeuille beheren, handelen in effecten en inspelen op de actualiteiten. Het doel? Met de juiste strategie zo veel mogelijk (fictieve) winst maken. In de online finale presenteren vijf finalisten van verschillende vestigingen hun handelswijze voor de jury.

5 finalisten, 5 strategieën

Studenten klaar? Pitchen maar! Terwijl de juryleden en ruim 100 medestudenten van alle vestigingen live meekijken, presenteren de vijf finalisten als volleerd beurshandelaren hun strategieën. Met onder andere de coronacrisis en de presidentiële verkiezingen in Amerika was het een interessante tijd om te beleggen. De strategieën van de studenten lopen erg uiteen, van alles investeren en veel risico nemen tot een meer defensieve strategie en het kopen van stabielere aandelen.

Wat is de beste strategie?

De jury is unaniem: de winnaar is Rens van der Helden van Tio Utrecht. Rens paste een agressieve beleggingsstrategie toe. “Ik wilde het spel winnen”, zegt hij in zijn presentatie, “dus ik heb al mijn geld direct geïnvesteerd.” Hij deed daarvoor veel research in de afgelopen elf weken. De jury tijdens de prijsuitreiking: “Rens heeft een goede prestatie geleverd en laten zien hoe je moet handelen op de beurs. Hij geloofde in zijn strategie en bleek gelijk te hebben; hij wist wat hij deed. Daarnaast stak zijn presentatie goed in elkaar. Complimenten van de jury!”

Rens gaat naar huis met een cheque ter waarde van € 450,-. Op nummer twee eindigt Tom Weegels (Tio Amsterdam) en op nummer drie Kimberley de Kok (Tio Rotterdam). Van harte gefeliciteerd!

Lees meer over: business, project, winnaar