1. Home
  2. Nieuws
  3. Finalisten No Stressweek bruisen van ideeën

Finalisten No Stressweek bruisen van ideeën

Theater, workshops, walking dinners: vraag Eventmanagementstudenten om een nieuw offline eventconcept en ze bruisen van de ideeën! Tijdens de No Stressweek werken ze in teams aan deze opdracht, met op vrijdag: de finale. Welk concept is straks een echt event?

De opdracht

De opdracht voor de studenten: bedenk een innovatief concept voor een offline evenement van de 'Gastvrijheid in Bedrijf' Community. Met dit netwerk vol e-learningmodules, online sessies en inspiratie wil oprichtster Laura de la Mar de wereld een stuk gastvrijer maken. Ze hoopt op waardevolle input deze week: “Studenten denken vaak out of the box en komen met nieuwe ideeën; ik hoop dat deze studenten ons veel inspiratie kunnen meegeven!” Haar tip voor de studenten: “Zorg dat het gaat over de gast zelf, de deelnemer, en niet alleen over wat er op het podium gebeurt.”

Leren samenwerken

De hele week werkten de studenten samen aan de case, met als hoogtepunt de finale op vrijdag. Een leerzaam project: “Ze leren echt samenwerken, kijken hoe de teamverbanden in elkaar zitten en wat hun rol is”, vertelt studiecoach Nathalie van der Pluijm. En natuurlijk: het hoofd koel houden!

Verrast door fantastische pitches

En dat is aardig gelukt, blijkt uit de ideeën van de studenten. De la Mar: “Ik ben ontzettend verrast door de fantastische pitches die ik heb gezien!” De drie teams met de beste concepten staan vandaag in de finale: Tio Eindhoven met hun ‘sparkle event’ waarin de thema’s warmte en licht overal terugkomen, Tio Rotterdam met een mooie combinatie tussen theater en workshops, en Tio Utrecht met hun ‘healthy lifestyle’-event inclusief walking dinner.

Overtuigende winnaar

Aan de jury, bestaande uit Laura de la Mar en Caroline van Aart van Gastvrijheid in Bedrijf, de taak om de winnaar uit te roepen: team Eindhoven met hun ‘sparkle event’! De la Mar: “Dit team viel op omdat het thema ontzettend goed is gekozen. Het idee is goed uitgedacht en past perfect bij de doelgroep. Wij zijn echt overtuigd van dit concept!” Studente Isa Lamers van het winnende team bedankt de jury: “Dankjewel! Ik wil ook graag mijn docenten en medestudent Larissa bedanken; we hebben heel fijn samengewerkt en samen dit mooie eventconcept neer kunnen zetten!”

En de prijs?

Er valt natuurlijk ook iets te winnen: team Eindhoven mag zich een jaar lang erelid noemen van de Gastvrijheid in Bedrijf Community én meehelpen het event echt te realiseren. Een grote eer én mooie kans! Dj Kav Verhouzer start zijn set; volume omhoog en tijd voor een online feestje!

Lees meer over: eventmanagement, project, winnaar