1. Home
  2. Nieuws
  3. Winnende studenten mogen op zelfbedachte reis

Koffers pakken en gaan!

Winnende studenten toerismefinale mogen op zelfbedachte reis

Een droom wordt werkelijkheid voor toerismestudenten: de winnaars van de finale Touroperating Project mogen hun koffers pakken en hun zelfgemaakte reis gaan beleven! Vijf teams presenteren vandaag in het FOX Theater in Hoofddorp hun reizen.

Een reis samenstellen

Zo’n reis voorbereiden, hoe doe je dat? Tijdens het vak Touroperating Project leren studenten maatwerkreizen samen te stellen: hoe maak je een reisbrochure, hoe koop je vervoer in en hoe zorg je voor een goed verblijf voor je gasten? Als eindopdracht stellen studenten een unieke reis samen voor twee personen, met een vaststaand budget. De teams met de beste ideeën staan vandaag in de finale!

In vakantiestemming

Op het podium van het FOX Theater komen mooie reisideeën voorbij; de zaal raakt al helemaal in de vakantiestemming. Zo is er een digital detoxreis naar Cuba, een 15-daagse vriendentrip naar Texas & Louisiana, een duurzame reis naar Zuid-Korea, een culinaire reis door Europa en een letterlijk grensoverschrijdende reis naar Brunei en Sarawak. Studente Julia komt de finalisten supporten: “Het is heel leuk om hier te zijn! Het niveau ligt wel erg hoog, de presentaties zijn echt goed. Leuk om hier inspiratie op te doen voor als ik dit project volgend jaar zelf ga doen!”

Grondig onderzoek

Ook de jury, bestaande uit reisprofessionals waaronder ANVR-voorzitter Frank Oostdam, is te spreken over het niveau van de studenten: “Ik ben echt onder de indruk van het niveau; niet alleen van de presentaties maar ook van de manier waarop de studenten grondig onderzoek hebben gedaan”.

Unanieme winnaar

Gelukkig kan de jury wel een unanieme winnaar aanwijzen: met hun geweldige pitch, goed doordachte concept en een mooi en uitgebreid verslag gaat de eerste prijs naar Crossing Borders van Sophie en Emily. Zij bieden reizen aan met twee tegengestelde bestemmingen, die letterlijk (twee landen) en figuurlijk (spannende activiteiten) grensoverschrijdend zijn. Van primitief logeren bij de locals tot extreme luxe in sterrenhotels. Sophie: “Super leuk dat we gewonnen hebben! Ik besef het bijna niet, echt super en geweldig!” Emily vult aan: “Het was mooi dat het niveau van de presentaties zo hoog was, nu is het extra veel waard dat we hebben gewonnen! Het was echt spannend tot de laatste minuut.”

De winnaars mogen hun reis zelf gaan uitvoeren. Koffers pakken en gaan!

Bekijk de foto's

+39
Lees meer over: project, toerisme, winnaar