1. Home
  2. Nieuws
  3. Wie is er klaar voor de echte financiële markt?

Wie is er klaar voor de echte financiële markt?

Waarom en wanneer ga je als onderneming de aandelenbeurs op? En wat zijn daarvan de effecten? Over die vragen bogen studenten van de minor en project Stocks & Bonds zich de afgelopen tijd. Vandaag strijden ze om een mooi geldbedrag van € 500,- in de spannende online finale!

Zo veel mogelijk winst

Tijdens het project leren studenten alles over de aandelenbeurs: over aandelen, opties, obligaties, futures, effecten en meer. Het doel: zoveel mogelijk fictieve winst behalen op de beurs in een virtueel beursspel, natuurlijk door de juiste strategie toe te passen! Commerciele economie en ondernemerschap studente Yfke Voorbij: “Stocks & Bonds is een erg leerzaam project; met name omdat je door de online game de theorie over de manier van handelen in de praktijk kunt toepassen. Ik had niet verwacht in de finale te staan, maar vind het wel erg gaaf en spannend!”

Strategisch denken

Om de onderneming zo winstgevend mogelijk te laten zijn, worden de studenten uitgedaagd strategisch te denken. Strategieën die veel voorbij komen: het volgen van het nieuws, de high frequency method (gebruikmaken van automatische handelsplatformen met algoritms) en day trading (alleen tijdens de beursdag handelen). Internationaal business management student Thomas Peek: ‘Het is niet belangrijk om zoveel mogelijk aandelen te kopen; het is belangrijk om geduldig te zijn en dan de juiste aandelen te kopen!’

De beste strategie wint!

Wie heeft uiteindelijk de beste strategie toegepast en zijn keuzes het beste onderbouwd? De beste minorstudent is Commerciele economie en ondernemerschap student Bart James, die de welverdiende cheque maar binnen harkte! De jury: “Goed uitgevoerd en doordacht plan met de meeste potentie!” Voor project Stocks & Bonds wint Hotel en event management studente Celine Nebig. De jury vond dat ze een duidelijk verhaal had, de markt goed begreep en veel had geleerd!

Traden is toch heel interessant

De winnaars zijn duidelijk blij met hun prijs. Celine Nebig: “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar ik ben super blij!” Bart James vervolgt enthousiast: “Ontzettend gaaf dat ik dit heb gewonnen, ik voel me daarmee zeer vereerd. Dankzij het goede en op een leuke manier lesgeven van docent Jasper Breebaart ben ik erachter gekomen dat ik traden erg interessant vind! Wat ik ga doen met het prijzengeld? Gebruiken op de echte financiële markt! Of toch misschien voor de aanschaf van een MacBook... Linksom of rechtsom, wil ik dit bedrag gaan gebruiken ten hoeve van mijn kennis en vaardigheden!”

Lees meer over: financieel, project, winnaar