1. Home
  2. Nieuws
  3. Financeweek van start!

Financeweek van start!

Geef ambitieuze businessstudenten van Tio een dag vol inspirerende colleges en praktische masterclasses en ze grijpen iedere uitdaging met beide handen aan. De case voor deze tweedejaarsstudenten International Business Management werd vandaag tijdens de kick-off van de projectweek in Pathé Leidsche Rijn bekendgemaakt: maak een pitch deck om voor een bestaande tech startup investeerders binnen te halen. The Financeweek is on!

De opdracht

De lat ligt hoog tijdens deze allereerste Financeweek. De businessstudenten gaan namelijk aan de slag met échte bedrijven. In slechts vijf dagen tijd moeten de studenten in groepjes op bedrijfsbezoek, relevante informatie verzamelen, een investor pitch deck maken én deze presenteren voor echte investeerders. Een enorme challenge, volgens Tio-docent Hans van de Ven. “Omdat de studenten met echte bedrijven gaan werken, is het leereffect extreem groot. De studenten leren wat er allemaal komt kijken bij het starten van een bedrijf en het zoeken van investeerders. Zo’n Financeweek is echt een tool voor studenten die later hun eigen bedrijf willen starten.”

Leren van de experts

Na de bekendmaking van de opdracht volgen twee masterclasses over het hoe en waarom van een pitch deck én een gastcollege door een professional uit het werkveld. Een startup in drie jaar tijd ‘from scratch’ opbouwen tot een bloeiend bedrijf ter waarde van zo’n 30 miljoen euro; Ronald Kouvelt deed het met zijn bedrijf StuComm. En daar vertelde hij de studenten alles over. Zijn tip? “Deel je ondernemersideeën met anderen, luister naar hun kritiek en gebruik hun feedback. En begin gewoon. Just do it!

Zelf aan de slag

En dan is het tijd voor de workshops. In groepjes gaan de studenten direct aan de slag: hun bedrijf bellen voor een afspraak, het bedrijfsbezoek voorbereiden en het doen van vooronderzoek. Cruciaal, want alléén met de juiste vragen komen de studenten aan belangrijke informatie. Student Sem: “Ik heb zelf concrete ideeën voor een eigen onderneming; deze Financeweek is dus heel nuttig voor mij.” Studente Britt: “Ik ben heel benieuwd naar de rest van de week!”

Meer over:

International Business Management
Lees meer over: business, excellent, project