1. Home
  2. Nieuws
  3. Financial advisor @ ABN AMRO

Financial advisor @ ABN AMRO

“Vooral de internationale omgeving van deze baan spreekt me enorm aan.” Aan het woord is oud-studente Stéphanie Cornets de Groot, die na haar opleiding voor een carrière in de zakelijke dienstverlening koos. Ze werk bij ABN AMRO en helpt internationale klanten bij bankzaken en adviseert hen hierbij op het gebied van regelgeving.

“Ik wilde echt heel graag bij ABN AMRO werken. Zakelijke dienstverlening past bij mij. ABN AMRO is een grote internationale speler, de enige bank met een speciale internationale afdeling. Dit is voor mij een belangrijke drijfveer.”

Internationaal zaken doen

Stéphanie volgde na haar studie aan hogeschool Tio een opleiding Spaans in Valencia. Internationaal zaken doen is haar op het lijf geschreven. “Ik werk op de International Clients Department, de speciale internationale afdeling binnen ABN AMRO. Ik houd me met name bezig met US Persons – particulieren uit Amerika die zaken willen doen met een niet-Amerikaanse bank – en expats – mensen die voor hun werk een tijdje in Nederland komen wonen en werken, meestal voor een multinational. Ik help hen bij het op de rit krijgen van bankzaken, zoals betalen, sparen en verzekeren. Ook adviseer ik hen hierbij op het gebied van wet- en regelgeving. Er zijn namelijk strenge wetten tussen de USA en Nederland voor wat betreft bankzaken. Ik vind het leuk om klanten van over de hele wereld te helpen. En ik houd mijn talenkennis op pijl.”

Internationale sfeer

De International Clients Department van ABN Amro, waar Stéphanie werkt, is gevestigd op Schiphol. “Zo kunnen klanten van over de hele wereld snel en gemakkelijk bij ons binnen wandelen.” Een meer internationale omgeving is in Nederland haast niet te vinden. “Bovendien heb ik collega’s uit allerlei verschillende landen en culturen. Lekker multicultureel.” Ook de vele doorgroeimogelijkheden bij ABN AMRO spreken Stéphanie aan. “Ik zou in de toekomst graag voor ABN AMRO naar het buitenland willen.”

Zakelijke dienstverlening en Tio

Stéphanie: “Tio biedt brede, commerciële opleidingen waar je alle kanten mee op kunt. Ik heb aan mijn opleiding veel gehad. Vooral de commerciële vakken zoals sales en marketing, maar ook bedrijfseconomie kan ik erg goed gebruiken in mijn werk.”

Volg Stéphanie op Linkedin.

Lees meer over: financieel