1. Home
  2. Nieuws
  3. Floortje Dessing deelt ambities op Tio Career Event

Floortje Dessing en Bas Lansdorp (Mars One) delen hun ambities op Career Event

“Wat hebben jullie een geweldige school, ik heb nog nooit zoveel professionaliteit gezien!”, zegt Floortje, voor ze de studenten haar boodschap op het hart drukt. Bas Lansdorp, CEO van Mars One, gaat enthousiast in op alle vragen die studenten stellen tijdens College Tour met Twan Huys. Beide sprekers zijn het erover eens: om ambities te kunnen waarmaken, moet je doen waar je passie ligt.

De ambities van Floortje Dessing

Floortje Dessing geeft de studenten een kijkje in haar leven, laat zien hoe haar ambitie haar bracht waar ze nu is. “Nu we het toch over ambitie hebben”, zegt ze, “Ik heb onlangs mijn eigen productiemaatschappij opgericht. Ik wil geen ‘one trick pony’ zijn.”

Ze heeft de wereld zien veranderen tijdens haar jarenlange werk als presentator van reisprogramma’s en vindt het dus ook belangrijk om de studenten op hun verantwoordelijkheid te wijzen: “Maak anderen zich bewust van de kwetsbaarheid van de wereld en maak zo de wereld een stukje beter.”

Een enkeltje Mars

“Wie wil er naar Mars?”, vraagt Twan Huys aan de zaal. Enkele tientallen handen gaan de lucht in. Naarmate Bas Lansdorp, CEO van Mars One, meer heeft verteld over de missie naar Mars - de gevolgen, de eisen - neemt het aantal handen af. Het is ook nogal wat, een enkele reis, nauwelijks contact met aarde. “Maar je schrijft wel geschiedenis!”, aldus Lansdorp.

Studenten zijn nieuwsgierig naar het project; wat is het businessmodel? Dat kan heel veel zijn en blijken, vertelt de CEO. Primair wordt de missie betaald via het verkopen van televisierechten. Is SpaceX van Elon Musk niet een enorm grote concurrent? Nee, legt Lansdorp uit: “Musk wil geen mensen naar Mars sturen, hij wil de technologie bouwen die het mogelijk maakt om mensen naar Mars te sturen. We hebben een hele goede relatie met SpaceX.”

Tio Career Event 2017

Het Career Event geeft studenten de mogelijkheid om te netwerken met stagebedrijven, hun cv te laten checken door recruiters en professionele foto’s te laten maken. Ook is er een dagvullend programma van gastsprekers. Het thema dit jaar: ‘What’s your ambition?’.

Bekijk ook de video van het Career Event