1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-alumna haalt € 4.000,- op voor goede doel

Tio-alumna Emma haalt € 4.000,- binnen voor goede doel

Of oud-Tio-studente Emma Wolters zich 12 uur lang op wilde laten sluiten voor de actie Lock me up – Free a girl? Sure! Er was alleen één klein probleempje: ze werd pas op het laatste moment benaderd, om iemand anders’ plaats in te nemen, en dus was er weinig tijd om geld in te zamelen. De gemotiveerde Emma was echter niet voor één gat te vangen en wist in slechts vier dagen tijd € 4.000,- op te halen. “Dat ik zo veel geld in zou zamelen had ik niet durven dromen!”

Freedom Fighter Emma

“Door de organisatie van Free a girl ben ik benaderd of ik mee wilde doen met de actie”, vertelt Emma Wolters vol enthousiasme. “Er was een meisje uitgevallen en ze zochten op korte termijn iemand anders. Ik was al donateur en dacht bij mezelf: waarom zou ik wél regelmatig geld storten maar niet 12 uur in zo’n hokje gaan zitten? Ik zei dus ‘ja’ en drie dagen later werd ik opgesloten.” 

12 uur opgesloten

Voor de actie in de week van 13 t/m 19 mei lieten honderden ‘freedom fighters’ zich door heel Nederland vrijwillig opsluiten. “Het waren kleine hokjes”, blikt Emma terug. “1 bij 2 meter. Daar moest je 12 uur in om zo veel mogelijk geld in te zamelen. In het begin ging de tijd nog best snel, maar de laatste 5 uur waren lastiger. Toen kreeg ik honger en dorst, en begon ik moe te worden. Maar ik wist waar ik het voor deed.”

Vol overgave erin

Waar andere deelnemers zo’n twee maanden de tijd hadden om geld in te zamelen, had Emma maar vier dagen. “In principe hoefde ik van de organisatie geen geld op te halen omdat ik pas op het laatste moment benaderd werd. Maar ik dacht: ik ga erin, dan wil ik ook zo veel mogelijk geld inzamelen!”

Ook Tio-directeur doneert geld

En Emma hield woord, want ze haalde véél geld binnen. “In die paar dagen heb ik zo veel mensen en bedrijven benaderd. Iedereen heb ik ermee platgegooid, echt iedereen die ik kende”, Emma moet lachen, “of níet kende. Ook de directeur van Tio, heeft een bedrag gedoneerd. Hij wilde dit mooie initiatief graag steunen, zei hij. Echt top!”

Studeren aan Tio

Emma studeerde Commercieel Business Management. Ze wilde destijds misschien voor zichzelf beginnen en het sprak haar aan dat de mbo-opleiding in twee jaar gedaan kon worden. “Studeren aan Tio is goed bevallen. Van de meerdere stages heb ik veel geleerd. En de kleinschaligheid en persoonlijke begeleiding vond ik fijn, dat had ik echt nodig. Daarnaast staat Tio goed op mijn cv.”

Inmiddels is Emma cum laude afgestudeerd, is ze daadwerkelijk voor zichzelf begonnen (met ENAFA verzorgt ze gezonde en eiwitrijke maaltijden), werkt ze als personal trainer én studeert ze weer: social work. Dat deze ondernemende dame überhaupt tijd had om zich 12 uur lang op te laten sluiten en zo veel geld in te zamelen is dus eigenlijk een wonder. Emma: “Ik had nooit durven denken dat ik zo’n bedrag binnen zou halen!”

Volg Emma op LinkedIn