1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio Utrecht verwelkomt een breed scala aan gastsprekers

Tio Utrecht verwelkomt een breed scala aan gastsprekers

Strak in pak, afwachtend in grote-, of wat kleinere collegezaal, zaten alle tweede-, derde- en vierdejaars hbo-studenten klaar voor een divers programma met sprekers uit het bedrijfsleven. De sprekers waren speciaal geselecteerd voor de verschillende hbo-richtingen binnen Hogeschool Tio.

Knuffelfarms en Gamification

Van bewustwording van dierenleed in verre vakantieoorden tot het inzetten van gamification binnen bedrijven om veranderingen op de werkvloer te kunnen bewerkstelligen. Simone Eckhardt (SPOTS): “Stop met het knuffelen van welpjes tijdens je safari in Zuid-Afrika. Word je er bewust van dat je de jager niet kan veranderen maar realiseer je wat erachter het maken van een selfie met zo’n lief leeuwtje zit. De dieren belanden namelijk in de plezierjacht”.  

De mensen van House of Performance pakten het heel anders aan. Studenten Sterre & Daniëlle: “Leuk dat er een spelelement wordt gebruikt in de presentatie en dat dit schuilt achter gamification! Nooit gedacht dat dit soort spelvormen in het bedrijfsleven worden gebruikt en dat daar zoveel mee wordt bereikt”. Sophie Loquet en Jostein van Vliet (House of Performance): “Goed om te zien dat de studenten meededen aan ons spel. Wat wij de studenten willen meegeven is dat ze hun toekomstige baan zien als iets waarin je kan groeien. Het is namelijk wat je er zelf van maakt. Daarnaast is het belangrijk dat studenten begrijpen dat je met simpele dingen veel kan bereiken”.

Inspiratie door praktijkvoorbeelden

Nieuwe inzichten kregen de studenten van onder andere Alexander van de Kerkhof (Plusproductions): “Van 6 P’s naar 6 C’s (copyright, content, cash, communication, controle en clients) is mijn boodschap, dé mix voor het organiseren van beurzen. Student Alex over Alexanders presentatie: “Tof verhaal over de 50PlusBeurs. Dit is erg gerelateerd aan de opleiding”. Stéphanie Cornets de Groot (ABN Amro New Business) heeft een superinteractieve presentatie gegeven. Haar belangrijkste tip: “Focus je tijdens het afstuderen goed op het schrijven van je scriptie. Laat je niet opslokken door de werkzaamheden die het stagebedrijf van je vraagt. Als oud-Tio-student kan ik dat weten!”

Ook de presentatie van Ton Hendrickx over ‘in de flow zitten’ kan rekenen op enthousiaste reacties. Ellen Verbeek en Glenn Braun (Amoria Bond) stellen voorop dat de houding van een potentiële afstudeerder of sollicitant erg belangrijk is. “Wees niet bang om risico’s te nemen en kom uit je comfortzone. Laat zien dat je dingen wil leren, nieuwe stof tot je wil nemen en over veel doorzettingsvermogen beschikt”.

Een geslaagde middag

Zowel de studenten als de gastsprekers reageren positief op de middag. Een paar studenten:  

Kortom: een geslaagde middag met aansprekende verhalen en concrete tips.

Lees meer over: gastcollege