1. Home
 2. Over Tio
 3. Alumnivereniging

Tio alumnivereniging

De afgestudeerden van Tio zijn verenigd in Tio Alumni. Tio Alumni zet zich in om contacten tussen oud-studenten en Tio warm te houden en onderlinge contacten tussen alumni te versterken en uit te breiden.

Netwerken

Tio Alumni is het platform voor alumni waar zij elkaar online en offline kunnen ontmoeten. De leden van Tio Alumni komen een paar keer per jaar samen tijdens netwerkborrels, masterclasses of evenementen. De focus ligt hierbij op het uitbreiden en onderhouden van je netwerk. Ook is er veel aandacht voor digitaal netwerken; het delen van vacatures, het uitwisselen van kennis en het delen van branche-informatie.

Magische masterclass Victor Mids

+10

Alumniraad

Tio heeft een alumniraad, bestaande uit 27 oud-studenten die betrokken worden bij het beleid van Tio. Deze raad komt minimaal twee keer per jaar bijeen om te vergaderen over onder meer de afstemming van het onderwijs op het bedrijfsleven, het alumnibeleid en de activatie van alumni.

College tour met Twan Huys en Erland Galjaard

+25
“Tio Alumni kan je net dat extra opstapje bieden naar bijvoorbeeld de start van je carrière, een nieuwe baan of een goede opdracht”
Dignus Heijning | Alumnus
"Een alumninetwerk biedt toegevoegde waarde voor jou als afgestudeerde om op elk gewenst moment contact op te nemen met een andere alumnus. Zo deel je ideeën en ervaringen met elkaar, inspireer je elkaar of kom je dichter bij je droombaan."
Machteld Bakker | Alumna
“Een alumninetwerk is erg belangrijk voor mij. Tijdens evenementen is het makkelijk contact maken en ideeën uit te wisselen”
Stefan Sprenkels | Alumnus
Lees het nieuws van onze Tio Alumni

Haal meer uit je carrière met het alumninetwerk

Na de studietijd aan Tio hebben de meeste afgestudeerden nog zo’n 40 arbeidsjaren te gaan. Ondanks het grote belang van een goede opleiding beslaat Tio dus maar een klein deel van je leven. Tio Alumni zorgt ervoor dat je nog meer uit die studietijd én, nog belangrijker, uit je carrière haalt.

Waarom is een alumninetwerk zo belangrijk?

Het merendeel van de Tio-studenten komt na het behalen van het diploma terecht in de branche. Zij hebben dezelfde opleiding genoten als jij en lopen tegen dezelfde zaken aan als jij. Binnen het werkveld van nu is het hebben en onderhouden van contacten belangrijker dan ooit tevoren. Ben je op zoek naar die perfecte baan, of misschien wel naar de juiste leverancier, die perfectie locatie voor jouw event of zoek je mogelijkheden om samen te werken? Dan is een alumninetwerk de ideale manier om in contact te komen en te blijven. Daarnaast kun je van elkaar leren, bij het solliciteren bijvoorbeeld. Ook het kunnen delen van kennis is een groot voordeel van een alumninetwerk.

Verbinden is echter niet het enige dat Tio Alumni doet. Wij delen ook regelmatig vacatures, onder andere van bedrijven waar alumni werkzaam zijn en organiseren events waar alumni bij elkaar komen.

Inspirerende masterclasses

Tio Alumni stimuleert de contacten tussen oud-studenten door middel van het organiseren van allerlei activiteiten, zoals netwerkborrels, kennisevents en masterclasses.

Meer weergevenMinder weergeven

Masterclass André Kuipers

Ruim anderhalf uur zaten studenten en oud-studenten op het puntje van hun stoel bij de Masterclass van André Kuipers. Kuipers: “Ik zag als kind een foto van een astronaut die M&M’s uit de lucht hapte en dacht: dat wil ik ook!” Studenten en alumni zijn het erover eens: “Dit is echt heel cool.”

André Kuipers in actie

Masterclass ondernemerschap door Anna Nooshin & Omar Kbiri

+12

Zo vind jij je droombaan

Tegenwoordig is het niet ongewoon dat bedrijven honderden sollicitaties binnen krijgen bij het plaatsen van een vacature. En dat met slechts één baan te vergeven. Hoe zorg jij er dan voor dat jouw brief boven al die andere uit springt? Zodat de human rescources manager van het bedrijf niet anders kan dan jou uitnodigen voor een kennismaking? Deze vraag heb je jezelf vast wel eens gesteld. Wij ook! Daarom hebben we een aantal do’s & don’ts voor je op een rijtje gezet.

Do's

 • Spits je cv toe op de vacature/ functieomschrijving en toon aan waarom jij dé kandidaat voor de baan bent
 • Wees creatief en doe eens wat anders met je cv.
 • Het standaard A4’tje met ervaring zien HR medewerkers elke dag.
 • Als je eenmaal bent uitgenodigd voor een gesprek, pas je kledingstijl dan aan op het bedrijf waar je solliciteert. Ga bijvoorbeeld niet in kostuum naar een strandtent maar ga zeker ook niet in spijkerbroek naar een vijfsterren hotel.
 • Verwijder foto’s op social media waar je dronken op staat.
 • Wees altijd positief!

Don'ts

 • Denk na over de opening van je brief! Zinnen als “Ik werd direct enthousiast bij het zien van de vacature” lezen recruiters iedere dag.
 • Vermijd lange zinnen, blijf to the point.
 • Geef concreet aan waar je kracht ligt maar vermijd een arrogante indruk.
 • Pas die studentikoze voicemail of dat speelse e-mailadres aan. Wat toen leuk was, kan nu onprofessioneel overkomen.
 • Verstuur nooit een cv of brief in een leeg e-mailbericht. Zorg voor een begeleidend schrijven.
Meer weergevenMinder weergeven

Masterclass Jimmy Nelson

+14

Word lid van de community

De oud-studenten vinden elkaar op Linkedin, wordt daarom ook lid van de Tio Alumni community