1. Home
  2. Nieuws
  3. General manager bij Hotel Pullman

General manager bij Hotel Pullman Eindhoven Cocagne

Tio-alumna Marieke Lamberts-Sicking werkt als General Manager bij Pullman Eindhoven Cocagne. Hoe verliep haar carrière en wat adviseert ze andere alumni? “Bouw veel ervaring op in je carrière en laat zien wat je kunt. Bedrijven laten de pareltjes onder de werknemers niet lopen. Wij creëren soms zelfs nieuwe functies om deze werknemers te kunnen behouden.”

Van receptioniste naar directeur

Tijdens haar hotelopleiding bij Tio liep Marieke Lamberts-Sicking stage in de Randstad, bij hotel Jan Tabak. Maar, in die regio lag haar hart niet. Dat was in Brabant. “Ik ging aan de slag als receptioniste bij het Ibis hotel in Tilburg. Vrij snel stroomde ik door naar de functie van Front Office Manager.”

Er bleken meer doorgroeimogelijkheden te zijn. Ze ontwikkelde zich verder als managementassistent en hield zich bezig met Human Resources en het geven en ontwikkelen van managementtrainingen. “Daarna groeide ik door naar de functie van adjunct directeur, om vervolgens directeur te worden bij Ibis. Daarna was ik zeven jaar directeur van Novotel en inmiddels ben ik alweer drie jaar directeur bij Pullman Eindhoven Cocagne.”

Veel ervaring

Dankzij de verschillende functies, de verschillende brands en de diversiteit van haar werk, heeft Lamberts-Sicking in haar carrière veel ervaring opgedaan in de hotellerie. “Bij Novotel heb ik met een managementteam leren werken en het luxury and upscale brand Pullman Eindhoven Cocagne is wederom een geweldige ervaring.”

Heeft ze nog ambities en toekomstdromen?

“Zeker! Accor, waar Pullman onder valt, is een grote internationale organisatie. Ik zou wel een aantal jaar in het buitenland willen settelen om ook daar ervaring op te doen.”

Grijp je kansen

De directrice heeft voor andere alumni van Tio nog wel een goede tip: “Oriënteer je zo breed mogelijk, waardoor je er alles uithaalt. Wil je graag carrière maken? Kijk dan ook eens naar grote, internationale bedrijven. Hier heb je veel doorgroeimogelijkheden, zowel horizontaal als verticaal.”

Volg Marieke op LinkedIn.

Lees meer over: alumni, hotelmanagement, manager