1. Home
  2. Nieuws
  3. “Ik koos voor het hbo na mijn vwo”

“Ik koos voor het hbo na mijn vwo”

Waarom kiezen voor een universitaire opleiding als er ook zo veel leuke hbo-opleidingen bestaan? Dat dacht Tio-studente Robin Veneberg destijds na haar vwo, en gelijk heeft ze. Deze ambitieuze dame koos voor de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement en heeft nog geen moment spijt van haar studiekeuze. “De hoeveelheid praktijk vind ik echt een voordeel!”

Best of both worlds

Robin volgt de opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Tio Eindhoven. Ze vertelt over haar studiekeuze: “Ik had interesse in de hotelwereld, wilde ook graag iets met eventmanagement doen én vond praktijkervaring opdoen belangrijk. Ik kon geen universitaire opleiding vinden die aansloot bij mijn wensen. Toen ik erachter kwam dat Tio een opleiding aanbood die zowel de hotel- als eventwereld combineerde, was de keuze snel gemaakt!”

Van Amsterdam tot Curaçao

Robin vliegt door de opleiding heen en is alweer halverwege haar derde studiejaar. “Het bevalt goed”, vertelt ze enthousiast. “Het is een mooie kans om je binnen de hotel- en eventwereld te kunnen ontwikkelen. En dankzij projecten en stages heb ik al veel ervaring in beide vakgebieden kunnen opdoen; zo was ik F&B-stagiaire bij een beachclub op Curaçao en assistent eventmanager bij een evenementenlocatie. Momenteel doe ik voor mijn minor een management development stage op de afdeling Human Resource bij Hilton Amsterdam.”

Uitdagende lesstof

Ook met haar vwo-achtergrond biedt de hbo-opleiding Robin voldoende uitdaging. “De stof spreekt me erg aan. Het is veel leren, maar het is goed te doen. Andere vwo’ers die interesse hebben in deze richting zou ik de opleiding ook aanraden. Vanwege de lesstof, maar ook dankzij de nadruk op de praktijk.”

Robin licht toe hoe praktijkgericht de opleiding is: “De stages bijvoorbeeld, maar ook projecten zoals de Hotel- en Eventweek. Dat is leuk. Je kunt de theorie gelijk in de praktijk brengen. Als ik van studenten op de universiteit hoor dat ze alleen theorie leren, ben ik blij dat ik dat ik al wél veel praktijkervaring in het werkveld heb opgedaan.”

Nuttige nevenactiviteiten

Naast haar studie vervult Robin ook nog een bestuursfunctie; ze is namelijk voorzitter van Cognatio Eindhoven, de studentenvereniging van Tio Eindhoven. “We organiseren om de week een activiteit of borrel. Heel leuk om te doen. Er gaat natuurlijk best wel wat tijd in zitten. Er komt veel bij kijken, zoals vergaderen, samenwerken, veel regelen en promoten. Dat is erg leerzaam, maar vooral heel erg leuk!”

Volg Robin op LinkedIn

We hebben Robin gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed