1. Home
  2. Studeren bij Hogeschool Tio
  3. Vwo naar hbo

Studeren bij Hogeschool Tio 

Algemeen

Van vwo naar hbo

Tio heeft jou als vwo’er veel te bieden: een uitdagend studieprogramma, een hoogwaardig diploma en versneld studeren: in slechts 2,5 jaar je hbo-diploma. Het percentage vwo’ers bij Tio in de Engelstalige bachelors behoort met 12% tot de hoogste percentages in Nederland. Wanneer kom jij je inschrijven?

Uitdagend programma

Heb jij vwo als vooropleiding? Dan bieden de hbo-opleidingen van Tio je genoeg uitdagingen. Snelle en intensieve programma’s waarbij je je hbo-diploma in drie jaar kunt halen, de mogelijkheid om je opleiding volledig in het Engels te volgen, veel internationale mogelijkheden en een honours programme. Bovendien kun je kiezen voor een leidinggevende rol bij projecten, management development stages, een extra taal, een extra minor of de mogelijkheid om bestuurservaring op te doen bij Tio’s studentenvereniging.

Hbo in 2,5 jaar

Alle hbo-opleidingen aan Hogeschool Tio hebben een verkort traject special voor vwo’ers. Hierbij kun je in slechts 2,5 jaar je hbo-opleiding afronden. Je kunt als vwo’er kiezen uit de volgende versnelde studietrajecten:

Commerciële Economie en Ondernemerschap (hbo)

Leer de kneepjes van het online marketingvak. De marketingwereld is op zoek naar jou! Na de hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap geef jij online en offline verkopen een flinke boost, voor kleine bedrijven en multinationals. 
Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, online marketeer, communicatieadviseur of salesmanager. Of start je eigen online onderneming!

Hotel- en Eventmanagement (ook in het Engels te volgen)

Welkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! Na de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement ben jij in staat de perfecte beleving te creëren voor je gasten. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, food & beverage manager, marketing- of communicatiemanager. Of start je eigen onderneming.

International Business Management (ook in het Engels te volgen)

Een glansrijke toekomst: je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azië. De businesswereld is op zoek naar jou! Na de hbo-opleiding International Business Management leg jij makkelijk internationale contacten en creëer je zelf kansen. Deze opleiding brengt je een stap dichter bij internationaal succes. 
Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, financieel manager, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

Internationaal Toeristisch Management (ook in het Engels te volgen)

Dubai, Botswana, New York, Venetië; de wereld ligt aan je voeten. De reiswereld is op zoek naar jou! Na de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management verkoop jij de wereld, online en offline. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als productmanager, eventmanager, reisadviseur of citymarketeer. Of start je eigen onderneming.

Studenten over hun keuze voor Tio

Breed inzetbaar

Je hbo-opleiding aan Hogeschool Tio leidt je op tot manager binnen en buiten de branche. Zo kun je in veel verschillende functies en bij diverse bedrijven terecht. Dat zorgt voor meer kansen op de arbeidsmarkt.

Veel praktijk

Tio onderscheidt zich door haar praktijkgerichte opleidingen. Je volgt lessen van docenten uit de praktijk, past je kennis toe in de projecten en doet praktijkervaring op door je twee stages en een afstudeeropdracht. Een verschil met universitaire studies, die vooral theoretisch zijn.

In 3,5 of 4,5 jaar je bachelor en je master

Wil je na je hbo-opleiding verder studeren? Dan kun je kiezen voor een internationale master bij de partneruniversiteiten van Tio over de hele wereld. In Amerika, Dubai of Zwitserland bijvoorbeeld. Je kunt dan in slechts 3,5 of 4,5 jaar zowel je bachelor- als je masterdiploma halen. Met beide diploma’s op zak heb je een groot voordeel bij het vinden van een baan. Werkgevers waarderen de praktijkgerichte instelling vanuit je hbo-opleiding in combinatie met het analytische inzicht vanuit je master. 

Vwo en tio

Het percentage vwo’ers bij Tio in de Engelstalige bachelors behoort tot de hoogste van Nederland. Landelijk is het percentage eerstejaarsstudenten met een vwodiploma in het hbo 8%. Bij de Engelstalige bachelors aan Tio is dat 12%.