U bevindt zich hier

 
Van vwo naar bo

Van vwo naar hbo

Als vwo’er een hbo-opleiding volgen is helemaal niet gek. Tio heeft jou als vwo’er veel te bieden. Het percentage vwo’ers bij Tio in de Engelstalige bachelors behoort tot de hoogste percentages in Nederland.

Uitdagend programma

Heb jij vwo als vooropleiding? Dan bieden de hbo-opleidingen van Tio je genoeg uitdagingen. Snelle en intensieve programma’s waarbij je je hbo-diploma in drie jaar kunt halen, de mogelijkheid om je opleiding volledig in het Engels te volgen, veel internationale mogelijkheden en een honours programma. Bovendien kun je kiezen voor een leidinggevende rol bij projecten, management development stages, een tweede taal, een extra minor of de mogelijkheid om bestuurservaring op te doen bij Tio’s studentenvereniging.


Hbo in 3 jaar

Alle hbo-opleidingen aan Hogeschool Tio hebben een verkort traject voor vwo’ers. Hierbij kun je in slechts 3 jaar je hbo-opleiding afronden.


Je kunt als vwo’er kiezen uit de volgende versnelde studietrajecten:

E-commerce Marketing Sales

Hotel- en Eventmanagement

Internationaal Toeristisch Management

International Business Management


IN 4 OF 5 JAAR JE BACHELOR EN JE MASTER

Wil je na je hbo-opleiding verder studeren? Dan kun je kiezen voor een internationale master bij de partneruniversiteiten van Tio over de hele wereld. In New York, Taiwan of Istanbul bijvoorbeeld. Je kunt dan in slechts 4 of 5 jaar zowel je bachelordiploma als je master halen. Met zowel een hbo-diploma als een master heb je een groot voordeel bij het vinden van een baan. Werkgevers waarderen de praktijkgerichte instelling vanuit je hbo-opleiding in combinatie met het analytische inzicht vanuit je master.

Bekijk ook doorstromen naar een master, de masteropleidingen aan de partneruniversiteiten van Tio en het soort vakken dat je kunt verwachten voor meer informatie.


Virginia raadt Tio aan bij vwo'ers

Studente Virginia Wassenaar heeft na het behalen van haar vwo-diploma gekozen voor een hbo-opleiding, namelijk Internationaal Toeristisch Management. “Ik heb gekozen voor deze opleiding aan hogeschool Tio omdat ik graag in de praktijk wil werken.” Lees het interview met Virginia.


VEEL PRAKTIJK

Tio onderscheidt zich door haar praktijkgerichte opleidingen. Je leert vanuit de praktijk, door lessen van docenten uit de praktijk en door je twee stages en een afstudeerstage in de beroepspraktijk. Een verschil met universitaire studies, die vooral theoretisch zijn.


Breed inzetbaar

Je hbo-opleiding aan Hogeschool Tio leidt je op tot manager binnen en buiten de branche. Zo kun je in veel verschillende functies en bij diverse bedrijven terecht. Dat zorgt voor meer kansen op de arbeidsmarkt.


Vwo en Tio

Het percentage vwo’ers bij Tio in de Engelstalige bachelors behoort tot de hoogste percentages in Nederland. Landelijk is het percentage eerstejaarsstudenten met een 

vwo-diploma in het hbo gemiddeld 6%. Bij de Engelstalige bachelors aan Tio is dat 17%.
Percentage hbo-studenten met een vwo-vooropleiding (bron: Vereniging Hogescholen)