1. Home
  2. Nieuws
  3. Oud-Tio-student Gertjan is accountmanager bij Hilton Worldwide

Oud-Tio-student Gertjan is accountmanager bij Hilton Worldwide

Gertjan Steltman volgde rond de eeuwwisseling twee toeristische opleidingen bij Tio. Hij werkte acht jaar bij reisbureaus als ATPI, Tickets.nl en VCK Travel en is inmiddels alweer ruim acht jaar accountmanager bij Hilton Worldwide. “Ik vertegenwoordig alle hotels van de Hilton-groep wereldwijd. Het internationale aspect is het leukste aan mijn werk.”

Gertjan studeerde aan Tio een versnelde toeristische hbo-opleiding, vergelijkbaar met het huidige Internationaal Toeristisch Management. "Ik woonde in Almere, dus als ik aan Tio in Haarlem ging studeren, kon ik thuis blijven wonen. Bovendien wilde ik graag versneld studeren.”

Docenten uit de praktijk op Tio

Fijn aan Tio vond hij het praktijkgerichte onderwijs en het feit dat hij les kreeg van docenten uit de praktijk. “In mijn tijd was het veel stampwerk. Dat geeft je een hands on-mentaliteit. Je leert veel in korte tijd en kunt er daarna meteen de arbeidsmarkt mee op.”

Dat deed hij dan ook. Na zijn afstuderen werkte hij bij de zakelijke reis- en evenementenorganisatie ATPI, het bedrijf waar hij zijn eerste zomerstage had gelopen. Hij was verantwoordelijk voor de afhandeling van de online geboekte tickets. Daarna was hij projectmanager bij Tickets.nl en VCK Travel, tot hij in 2009 overstapte naar de hotelbranche.

Sales voor Hilton Worldwide

Op het Nederlandse kantoor van Hilton, in Amsterdam, is Gertjan verantwoordelijk voor de sales van Hilton Worldwide. “We verzorgen het accountmanagement van de grootste klanten van Hilton in Nederland. Het gaat om grote reisorganisaties en multinationals in Nederland. Ik vertegenwoordig onze hele keten, dus al onze hotels wereldwijd en we helpen Nederlandse klanten met het vinden van organisaties voor meetings en events over de hele wereld. Ik koppel klanten dus aan onze hotels.”

Daarnaast houdt Gertjan zich bezig met business travel, waarbij Nederlandse multinationals jaarlijks het volledige hotelprogramma vaststellen. Alle reizigers van die multinationals kunnen dan in geselecteerde hotels kamers boeken. “Jaarlijks doen we de prijsstelling en begeleiden we het proces. We krijgen van klanten een overzicht van locaties waar ze hotelaccommodaties willen contracteren en dat verzorgen wij.”

Internationaal werk

Het leukst aan zijn werk vindt Gertjan het internationale aspect. “Ik ben niet gebonden aan één product of één regio, maar vertegenwoordig onze hotels wereldwijd. Hilton voorziet in een breed scala van behoeften: van tweesterrenhotels tot luxueuze vijfsterrenhotels. Wereldwijd openen we gemiddeld elke dag een hotel.”

Van Tio zijn hem de vakken Topografie en Luchtvaart het meest bijgebleven. “De airlinecodes die we erin moesten stampen, weet en gebruik ik nog steeds. En bij Topografie hadden we een docent die overal was geweest en er bijna als in een documentaire over kon vertellen. Dat was heel erg enthousiasmerend."

Volg Gertjan op LinkedIn

We hebben Gertjan gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend