1. Home
  2. Nieuws
  3. Voor Sunweb als hostess in Spanje

Voor Sunweb als hostess in Spanje

Toerismestudente Renée Heij wil graag hostess worden en koos voor de mbo4-opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess). “Het is heerlijk om in het buitenland te zijn en met mensen te werken.”

Natuurlijk ging Renée voor een stage als standplaatshostess. Voor haar stage solliciteerde ze bij de populaire touroperator Sunweb en was erg blij toen ze hoorde dat ze werd aangenomen. “Echt super, want er waren zoveel kandidaten! Bij wijze van test moest je excursies verkopen, jezelf presenteren en een aantal sollicitatiegesprekken voeren. Ik werd aangenomen en kreeg een plek als hostess op Fuerteventura, een van de Canarische eilanden.”

Waarom hostess?

Renee: “Ik wilde altijd al hostess worden. Ik ben graag met mensen bezig, vind het heerlijk om met mensen te werken en houd van het persoonlijke contact dat ik op een kleinschalige bestemming als Fuerteventura volop heb. Daarnaast vind ik het leuk om in het buitenland te zijn, een andere taal te leren en in een andere cultuur te leven.”

Veel verantwoordelijkheid

Renee: “Als hostess heb je veel verschillende taken. Zo ben ik verantwoordelijk voor de transfer, help ik bij het inchecken, geef ik welkomstbijeenkomsten, verkoop ik excursies en los ik problemen op. Ook geef ik informatie over de bestemming en maak ik de planning. Ik ben veel onderweg, want ik heb gasten in drie verschillende dorpen op het eiland.”

Zelfstandig zijn

Renee: “Het belangrijkste dat is heb geleerd is om zelfstandig te zijn. Omdat ik op een kleinschalige bestemming werk, ben ik helemaal zelf verantwoordelijk voor mijn werk. Ik moet het echt zelf doen. Een hele uitdaging!”

Snel een extra diploma

Tijdens de opleiding word je goed voorbereid op je stage. Renée: “Vooral aan de vakken Hostesspraktijk en Tourmanagement heb ik veel gehad. De theorie heeft me echt geholpen tijdens mijn stage. Door de kennis die ik heb opgedaan in de lessen sta ik een stuk steviger in mijn schoenen. Ik heb voor Tio gekozen omdat ik de opleiding hier in 1 jaar kon doen, zo heb ik snel een extra diploma op zak. Daarnaast is Tio heeft Tio een goede naam in het toerisme.” 

Video: Hostess voor Sunweb

Kristy Kortekaas studeert ook Steward(ess) Host(ess) Receptionist(e) en loopt stage als hostess bij Sunweb op Karpathos in Griekenland. Zij zorgt ervoor dat alle gasten een onbezorgde en plezierige vakantie hebben.

Volg Renée op LinkedIn

Lees meer over: host(ess), internationaal, stage