1. Home
  2. Nieuws
  3. Hotel- en Eventmanagement heeft me veel gebracht

'Hotel- en Eventmanagement heeft me veel gebracht'

Al van jongs af aan vindt Anouk de horecawereld razend interessant. Tijdens een open dag van de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement van Tio dacht ze meteen: dit is wat ik zoek. Ze had gelijk. Inmiddels is het ambitieuze horecatalent afgestudeerd en werkt ze met veel plezier als zelfstandig ondernemer. Hoe heeft ze haar studie ervaren en wat zijn haar plannen voor de toekomst?  

Na haar middelbare school zocht Anouk een opleiding die goed bij haar én bij haar interesses paste. Ze was met name geïnteresseerd in de hotellerie, maar de opleiding mocht best wat breder georiënteerd zijn. Toen ze op een open dag van de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement van Tio kwam, viel voor haar alles op z’n plek. De opleiding paste perfect bij wat Anouk zocht. 

Daarom Tio 

Het studieprogramma, het kleinschalige en persoonlijke karakter van de school, de prettige sfeer, de docenten uit de praktijk, de mogelijkheid om haar netwerk uit te breiden: alles klopte voor Anouk. “Ik voelde me direct heel erg thuis”, vertelt ze enthousiast. “Na die open dag op Tio volgde ik nog een proefstudeerdag en toen was ik helemaal zeker van mijn zaak. Ik heb me direct ingeschreven.” 

Blij met studiekeuze  

Fast forward in de tijd: inmiddels heeft Anouk haar studie met succes afgerond. Hoe heeft ze haar studie ervaren? Anouk moet lachen. “Ik had er superveel zin in en had eerlijk gezegd al best hoge verwachtingen, maar het was zelfs nog beter! Ik was echt verrast hoeveel de studie me daadwerkelijk heeft gebracht. In korte tijd heb ik zo veel geleerd, praktijkervaring opgedaan en mijn netwerk is flink uitgebreid. Ik heb een hele fijne tijd op Tio gehad en kijk er met een goed gevoel op terug.”  

Stage als duty manager 

Praktijkervaring deed Anouk op dankzij vele projecten, studiereizen en stages. Zo liep ze stage bij Grand Hotel Karel V in Utrecht, waar ze er als duty manager voor zorgde dat alles op rolletjes liep. “Tijdens deze stage leerde ik alle facetten van het hotel kennen: van sales tot front office en van housekeeping tot het restaurant. Superinteressant! Ook liep ik stage bij Domaine La Butte aux Bois; het eerste vijfsterren-superiorhotel in België. Dat was ook heel gaaf. De kennis die ik daar opdeed, pas ik nog dagelijks toe.” 

Zelfstandig ondernemer 

Anouk was zo enthousiast over het horecavak, dat ze nog tijdens haar studie besloot voor zichzelf te beginnen. Nu werkt ze als zelfstandige voor uiteenlopende opdrachtgevers. “De ene dag werk ik als supervisor van een food court en geef ik leiding aan een team, de andere dag licht ik als gastvrouw in een sterrenrestaurant gerechten toe. Die afwisseling maakt het superleuk. Het was gelukkig goed te combineren met mijn studie. Sowieso houden de docenten van Tio altijd heel goed rekening met studenten met een eigen onderneming.” 

Verder ontwikkelen 

Wat zijn Anouks plannen voor de toekomst? “Binnenkort start ik met een vervolgopleiding. Ik blijf mezelf graag uitdagen en wil me op bedrijfskundig niveau verder ontwikkelen. Daarom heb ik gekozen voor de Master of Business Administration (MBA) van Tio. Het lijkt me superinteressant om te leren hoe ik organisatiebreed zaken kan analyseren en hoe ik die analyses op strategisch niveau om kan zetten in concrete adviezen en plannen in het horecavak. Ik denk dat deze MBA perfect aansluit op de praktijkervaring die ik al heb!”