1. Home
 2. Master of Business Administration

Master of Business Administration

Hbo Master Business & Ondernemen 1 jaar

Master of Business Administration

Ben jij klaar voor een hogere managementfunctie? Op zoek naar meer verdieping, analytische skills en strategische vaardigheden? En wil je een internationaal erkend masterdiploma? Kies dan voor de Master of Business Administration (MBA) bij Tio en zet deze titel binnen één jaar achter je naam.
Het bedrijfsleven staat te springen om hoogopgeleide professionals zoals jij. Met onze MBA-opleiding ontwikkel jij je als specialist binnen de businessbranche en pas je verdere verdieping toe in de praktijk.

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

De masteropleiding Master of Business Administration leidt je op tot allround managementprofessional binnen grote organisaties en multinationals. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! Ben jij:

 • Ambitieus?

  Jij wil verder komen in je carrière en je leven. Voor jou is 'the sky the limit.' Jij wilt het beste uit jezelf halen en jouw talenten optimaal inzetten. Jij wilt de top bereiken!

 • Onderzoekend?

  Hoe zit een bedrijf precies in elkaar? Jij weet veel van het bedrijfsleven, hoe processen werken en hoe medewerkers met elkaar samenwerken. Met deze kennis kun jij het verschil maken.

 • Breed georiënteerd?

  Jij wilt graag een brede basis hebben. Jij hebt een goed fundament en op vele aspecten goede diepgaande kennis opgebouwd. Door jouw 'allround' kennis kan jij overal aan de slag.

 • Kritisch?

  Jij bent kritisch op jezelf en anderen. Jij gaat verder waar anderen stoppen. Jij denkt altijd net die ene stap verder vooruit waardoor je de anderen voor blijft.

 • Trots op je prestaties?

  Jij laat graag zien dat je een harde werker bent en bent trots als jij straks de mastergraad mag dragen.

 • Gemotiveerd en gedreven?

  Jij weet wat je wilt en je weet hoe je dat wilt bereiken. Jij wacht niet af tot er iets moet gebeuren, jij onderneemt zelf actie en toont initiatief.

 • Oplossingsgericht en strategisch?

  Jij denkt in oplossingen en staart je niet blind op het probleem. Een probleem is voor jou een uitdaging. Het is een manier om te verbeteren. Daarnaast denk jij naast de korte ook graag na over de lange termijn. Jij voorziet wat de gevolgen en de invloed zijn van jouw beslissingen.

 • Analytisch?

  Jij bent de onderzoeker. Jij kunt een vraagstuk vanuit meerdere hoeken bekijken. Je ziet de grote lijn, maar ook de details. Jij gaat niet alleen voor het ‘wat’, maar ook het ‘waarom’ van de vraag.

Herken jij jezelf in één of meer van bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of vraag de studiegids aan. 

"Als je doelgericht in jezelf investeert, ga dan ook voor het állerbeste!"
Ben, MBA-student

Specialisaties

Je volgt het kernprogramma, waarna je een keuze maakt voor een van de vijf specialisaties. De eenjarige opleiding is bij alle Tio-vestigingen te volgen in een kleinschalige omgeving, waarbij je profiteert van de voordelen van Tio’s persoonlijke en excellente onderwijs.

Je kunt kiezen uit één van de vijf specialisaties:

Behaal je master in 1 jaar

Tio biedt een voltijd praktijkgerichte Master of Business Administration aan. De opleiding duurt twaalf maanden en je kunt de MBA op alle Tio-vestigingen volgen in een kleinschalige omgeving. Je profiteert van de voordelen van Tio’s persoonlijke en excellente onderwijs en je geeft met een waardevol diploma een boost aan je carrière.

Focus op het werkveld

Tio’s Master of Business Administration heeft een sterke focus op de praktijk. Via cases uit het werkveld, opdrachten en bedrijfsbezoeken weet jij wat er speelt en leg je continu de verbinding tussen de theorie en de praktijk. Ook volg je inspirerende masterclasses van bekende sprekers en krijg je les van topdocenten uit het werkveld. Zij weten precies wat er zich in de branche afspeelt en kunnen je daarom uitstekend begeleiden. Zo geef je je carrière de beste kick-start!

Master of Business Administration in beeld

 • Dit is de Master of Business Administration
  Dit is de Master of Business Administration
 • Master of Business Administration programme at Tio University
  Master of Business Administration programme at Tio University
 • Benefits of a Masters degree in the workfield
  Benefits of a Masters degree in the workfield
 • MBA students on study trip in Berlin
  MBA students on study trip in Berlin

Meerwaarde van een masteropleiding

Bij een masterstudie ligt de focus op de theorie. Je doet research, vergroot je kennis en je leert hoe je analytisch en strategisch denkt. Vijf voordelen van een masteropleiding op een rij:

1. Leer meer over research

Je leert hoe je onderzoek doet: een onderzoeksvraag en -methode opstellen, bronnen checken, data verzamelen en alle informatie analyseren om er vervolgens relevante conclusies uit te trekken. Een mond vol! Maar dan heb je ook wat: met een mastergraad op zak heb jij de expertise in huis om problemen en kansen van verschillende kanten te belichten. Zo help je bedrijven meer inzicht te krijgen in hun processen, en weet je wat én hoe ze kunnen verbeteren en innoveren.

2. Leer analytisch en strategisch denken

Vooruitdenken is een must in het bedrijfsleven. Strategische beslissingen kunnen nemen ook. Die vaardigheden ontwikkel je tijdens je MBA. Door situaties goed te analyseren en innovatief te denken maak jij straks het verschil: uitdagingen zie je al ver van tevoren aankomen en zet je moeiteloos om in kansen. En met jouw strategische adviezen en daadkracht help je bedrijven vooruit.

3. Ga voor internationaal succes

Ook als je internationale ambities hebt, is een masterstudie een goede keuze. Je leert hoe je verschillende culturen het beste kunt managen en hoe je de juiste talenten op de juiste plek zet. Bovendien kun je bij Tio je Master of Business Administration op alle vestigingen in het Nederlands volgen én in het Engels volgen.

4. Vergroot je autonomie

Tijdens je master werk je veel onafhankelijk en zelfstandig. Uiteraard werk je ook in thesiskringen om elkaar feedback te geven, maar bij de theoretische vakken en tijdens het schrijven van je masterthesis wordt verwacht dat je dit zelfstandig oppakt en realiseert. Een mooie uitdaging en boost in je zelfvertrouwen met het oog op de toekomst.

5. Geef je carrière een boost

Het bedrijfsleven werkt heel graag samen met professionals die de praktische vaardigheden van een bachelor combineren met de analytische inzichten van een master. Daarnaast kun je met een MBA-diploma functies bekleden die je niet krijgt met alleen een bachelordiploma. Je hebt dus meer kans op een goede baan. Extra motiverend: het startsalaris van iemand met een MBA ligt vaak hoger dan dat van iemand met een bachelordiploma.

De masteropleiding Master of Business Administration (CROHO-nummer 70024) is door de NVAO geaccrediteerd en leidt je in één jaar op voor de internationaal erkende MBA-titel. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.