1. Home
  2. Nieuws
  3. Burgemeester Noordwijk opent hotel van Tio-studenten

Burgemeester Noordwijk opent hotel gerund door Tio-studenten

“Een prachtig project en een hele goede opleiding”

 “Het is een groot genoegen om hier aanwezig te zijn. Het is een prachtig project en jullie zijn bezig met een hele goede opleiding”, speecht burgemeester Jan Rijpstra van Noordwijk. Rijpstra is er voor de officiële opening van Hotel Winterbries, dat van A tot Z wordt gerund door Tio-studenten. Aan het eind van zijn bezoek nodigt de burgemeester een aantal Tio-studenten uit om langs te komen op het raadhuis van Noordwijk.

Burgemeester Jan Rijpstra en Maureen Wakelkamp

Studenten, docenten en gasten staan aandachtig te luisteren naar Burgemeester Rijpstra. Alleen het klikken van perscamera’s klinkt door zijn speech heen. Hij is blij met het project in zijn stad. “Vooral voor een gemeente als Noordwijk is hospitality heel belangrijk. We hebben hier fantastische hotels en congresgelegenheden, zoals Leeuwenhorst, Hotels van Oranje en Huis ter Duin.”

Ouderenfonds

Vlak voor hij het hotel officieel opent, wenst hij de studenten een hele mooie tijd. “En een goede opbrengst voor het Ouderenfonds natuurlijk!” De winst die de studenten boeken, gaat namelijk rechtstreeks naar het goede doel.

Uitgenodigd bij burgemeester

Tio-student Tijn Bink: “Het was echt heel leuk dat de burgemeester er was. Mede-studente Maureen Wakelkamp en ik zijn zelfs bij hem uitgenodigd op kantoor, om mee te denken over het uitgaansbeleid in Noordwijk.” Maureen vult aan: “Ik vind het echt heel goed dat Tio dit project organiseert. Je leert zo ontzettend veel en het is geweldig dat het lukt om met zijn allen zoiets neer te zetten.”

Tijn en Maureen zijn allebei General Manager en hebben dus een grote verantwoordelijkheid. “Ik was zenuwachtig van tevoren”, zegt Maureen. “Maar het gaat heel goed en iedereen is enthousiast.

Over de Hotel- en Eventweek

Tijdens de Hotel- en Eventweek runnen studenten Hotel- en Eventmanagement (hbo) en Hotelmanagement (mbo) een week lang verschillende hotels door heel Nederland. Een half jaar voorbereiding gaat er aan vooraf. Menu’s samenstellen, personeelsroosters maken, kostprijzen calculeren, workshopprogramma’s organiseren, inkopen van goederen, de boekhouding opzetten, er komt heel wat bij kijken om een hotel volledig te runnen!